1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Torunlar ve Eren Enerji`den Seyitömer`e ortak teklif

Torunlar ve Eren Enerji`den Seyitömer`e ortak teklif

Enerji Günlüğü - Torunlar Gıda ile Eren Enerji, Seyitömer Termik Santrali özelleştirmesine birlikte talip oldu.Seyitömer Termik Santrali özelleştirmesine,...

Torunlar ve Eren Enerji`den Seyitömer`e ortak teklif

Enerji Günlüğü - Torunlar Gıda ile Eren Enerji, Seyitömer Termik Santrali özelleştirmesine birlikte talip oldu.
Seyitömer Termik Santrali özelleştirmesine, Aksa Enerji ve Doğan Enerji'den sonra bir talip daha çıktı. Torunlar Gıda Sanayi ile Eren Enerji, ihaleye katılmak üzere ortak girişim grubu kurdu. Grup, son teklif verme süresi dün dolan ihale için teklifini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na sundu. Söz konusu ihale Seyitömer Termik Santrali'nin varlık satışı, TKİ Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların varlık satışı ve linyit sahalarının ruhsatlarının işletme hakkının devri şeklinde, bir bütün halinde yapılacak. İhalenin geçici teminat tutarı 30 milyon dolar olarak belirlendi. Dört üniteden oluşan 600 MW'lık Seyitömer Termik Santrali'nin yıllık üretim kapasitesi 2011 sonu itibariyle yaklaşık 4 milyar kWh ve kapasite kullanım oranı yüzde 74.

DOĞAN VE AKSA DA TEKLİF VERDİ
Seyitömer özelleştirme ihalesine, Doğan Enerji ile Aksa Enerji ön yeterlilik başvurusu eşliğinde teklif sunduklarını duyurmuştu. Eren-Torunlar Ortak Girişim Grubu'nun da katılmasıyla, Seyitömer özelleştirmesine talip olan yatırımcı sayısı üçe yükseldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, ön yeterlilik başvurusunda bulunanları açıklaması bekleniyor.

KANGAL DA YOLDA
Özelleştirme İdaresi, Kangal Termik Santrali'ni de özelleştirmek üzere ihaleye çıkarmıştı. Kangal Termik Santrali İhalesi'nde son ön yeterlilik ve teklif vermek tarihi 17 Ocak 2013 olarak belirlenmişti.

Doğan Enerji ve Aksa Enerji'den Seyitömer'e ön yeterlilik ve teklif!

Önceki ve Sonraki Haberler