1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Total 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefliyor

Total 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefliyor

Fransız enerji şirketi Total, küresel üretim faaliyetlerinde toplumla birlikte 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı yeni iklim hedefi olarak açıkladı.

Total 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefliyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, küresel üretim faaliyetlerinde toplumla birlikte 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı yeni iklim hedefi olarak açıkladı.

Avrupa Birliği’nin (AB) karbon nötr hale gelme hedefini destekleyen Total, yaptığı duyuruda küresel üretim faaliyetleri ve müşterileri tarafından kullanılan enerji ürünleri genelinde toplumla birlikte 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini açıkladı.

Bu hedef, faaliyetlerinin entegre bir parçası olarak petrol ve doğal gaz, düşük karbonlu elektrik ve karbon nötr çözümlerle TOTAL'i geniş kapsamlı bir enerji şirketi haline getirme stratejisi ile destekleniyor. TOTAL, bu düşük karbon stratejisinin, hissedarları için uzun vadeli değer yaratan bir rekabet üstünlüğü sağladığına inanıyor.

DAHA AZ EMİSYONLA DAHA FAZLA ENERJİ 

Yönetim Kurulu Başkanı Patrick Pouyanné, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, daha az emisyonla daha fazla enerji sağlamayı başarmayı taahhüt ettiklerini belirterek, “TOTAL'in cazip ve güvenilir bir uzun vadeli yatırım olarak kalması için hissedarlarımızın ve daha geniş anlamda toplumun güveninin şart olduğunu biliyoruz ve ancak dünya standartlarında bir yatırım olarak kalarak düşük karbonlu bir geleceğe ulaşmada etkili rol oynayabiliriz. Bu nedenle çalışanlarımız emisyonlarımızı azaltma, ürünlerimizi iyileştirme ve yeni düşük karbonlu faaliyetler geliştirme fırsatlarını tespit etmek için harekete geçmiş durumda” dedi. 

TÜRKİYE’DE DÜŞÜK EMİSYONLU MOTOR YAĞLARIYLA KATKI

Total Turkey Pazarlama Genel Müdürü Emre Şanda ise, “Total Turkey Pazarlama olarak sera gazı emisyonunu azaltmak, çevrede bıraktığımız izleri değerlendirmek ve azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak adına düşük emisyon özellikli LowSAPS motor yağlarımız ve FE (Fuel Economy) özellikli yakıt ekonomisi yapan motor yağlarımız ile katkıda bulunuyoruz. Motor yağlarımız benzer rakip ürünlere kıyasla daha az hava kirliliğine neden oluyor. Ürünlerimiz ayrıca yakıt verimliliğini artırarak çevreye de katkı sağlıyor. Bu durum araçların fosil yakıt tüketimini ve karbon ayak izini de azaltıyor” açıklamasında bulundu. 

HEDEF İÇİN ÜÇ BÜYÜK ADIM

TOTAL, Net Sıfır Emisyon hedefini gerçekleştirmek için üç büyük adım atıyor. Bunlar:

    TOTAL'in tüm dünyadaki faaliyetleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte Net Sıfır Emisyon (Kapsam 1+2)

    Avrupa'daki tüm üretim faaliyetleri ve müşterileri tarafından kullanılan tüm enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar veya daha erken bir tarihte Net Sıfır Emisyon (Kapsam 1+2+3)

    Tüm dünyadaki TOTAL müşterilerinin kullandığı enerji ürünlerinin ortalama karbon yoğunluğunda 2050'ye kadar yüzde 60 veya daha fazla azalma (27,5 gCO2/MJ altında); ara hedefler 2030'a kadar yüzde 15 ve 2040'a kadar yüzde 35 azalma (kapsam 1 + 2 + 3)

Önceki ve Sonraki Haberler