1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Abu Dabi petrol sahasından hisse aldı

Total Abu Dabi petrol sahasından hisse aldı

Enerji Günlüğü - Total, Abu Dabi'de 15 petrol sahasının yüzde 10 hissesini aldı.Abu Dabi ulusal petrol şirketi ADCO ile Fransız enerji şirketi Total Birleşik...

Total Abu Dabi petrol sahasından hisse aldı

Enerji Günlüğü - Total, Abu Dabi'de 15 petrol sahasının yüzde 10 hissesini aldı.

Abu Dabi ulusal petrol şirketi ADCO ile Fransız enerji şirketi Total Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük petrol sahasında kırk yıllık yeni bir petrol ruhsatı için geçen Perşembe günü bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşma ile, Fransız petrol şirketi Total SA, Abu Dabi ulusal petrol şirketi ADCO tarafından açılan 15 petrol sahasının yüzde 10 hissesini 40 yıllık bir süre için satın aldı. Total daha önce de 75 yıl süre için yüzde 9,5pay almıştı.

Saha için dokuz Asyalı ve Avrupalı şirket teklif verdi.

Abu Dhabi Company for Onshore Petroleum Ltd (ADCO) tarafından işletilen bu 15 sahada günde 1,6 milyon varil petrol üretiliyor. Üretimin 2017 yılında günlük 1,8 milyon varile çıkarılması planlanıyor.

Total CEO’su Patrick Pouyanne, Total’in seçilen ilk uluslar arası şirket olmasından dolayı gurur duyduklarını belirterek, sahanın iki büyük grubunun teknik liderlik görevini üstleneceğini ifade etti.

ADNOC ise yaptığı açıklamada, Total’in en iyi teknik ve ticari teklifi sunduğunu belirtti ve yakında daha fazla şirketin ekleneceğini ifade etti.

Total'in yanı sıra BP, Shell ve ExxonMobil de kurulan bu ortaklıkta 1970 yılından bu yana yüzde 9.5’ar pay ile yer alıyorlar. Geçen yıl 40 yıllık ruhsat süresi dolmuş ve uzatmaya gidilmişti. Şimdi de Abu Dabi politik liderleri Asyalı yeni ortaklarla mı çalışacaklarına yoksa eski Avrupalı ortaklarla mı devam edeceklerini belirliyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler