1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total Akdeniz’de ilk sondaja 2015’te başlayacak

Total Akdeniz’de ilk sondaja 2015’te başlayacak

Enerji Günlüğü – Fransız Total, Güney Kıbrıs açık denizinde ilk araştırma sondajına 2015 yılının ikinci yarısında başlayacak.Fransız Total...

Total Akdeniz’de ilk sondaja 2015’te başlayacak

Enerji Günlüğü – Fransız Total, Güney Kıbrıs açık denizinde ilk araştırma sondajına 2015 yılının ikinci yarısında başlayacak.

Fransız Total şirketi CEO’su Jean-Lue Porcheron, şirketin, tek yanlı olarak ilan edilen Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) ilk araştırma sondajına 2015 yılının ikinci yarısında başlamasının beklendiğini söyledi.

Rum Simerini gazetesinin yazdığı habere göre, Rum-Fransız İşadamları Derneği tarafından düzenlenen sunumdaşirketin planlamalarını basına tanıtanJean-Lue Porcheron, şirkete Rum MEB’indeki 10 ve 11 numaralı parsellerde, hidrokarbon yatakları araştırma lisansı verildiğini hatırlatarak, sondaj kuyusunun açılmasından önce yapacak çok iş olduğunu, bunun da muhtemelen 2015 ortasından önce sondaja başlamaya hazır olmayacakları anlamına geldiğini söyledi.

SABIR TAVSİYESİ

Bunun, Kıbrıs’taki araştırmaların yalnızca başlangıcı olduğunu ve faaliyetlerini zamanında gerçekleştirmek için, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden Porcheron, sondajdan önceki teknik aşamaları göz ardı etmelerinin mümkün olmadığını söyleyerek, “Kıbrıs’taki” herkese sabır göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

LNG TERMİNALİ UZUN VADELİ KAZANÇ SAĞLAR

Doğal gazın sıvılaştırılmış şekilde ihraç edilmesinin, ticari ve değer yaratılması açısından daha fazla esneklik sağladığını ifade eden Porcheron, karada bir doğalgaz sıvılaştırma terminali inşa edilmesinin, bir ülkeye uzun vadeli kazanç sağladığını belirtti.

SON KARAR DOĞALGAZ MİKTARINA BAĞLI

Ekonomik açıdan daha yaşayabilir başka seçenekler olduğunu da dile getiren Porcheron, nihai tercihin, tespit edilecek olan doğal gaz miktarına bağlı olacağını söyledi.

BORU HATTI ESNEKLİK SAĞLAMIYOR

Şirketin, doğal gaz boru hattı meydana getirilmesinin deiçerisinde bulunduğu bütün olası seçenekleri gözden geçirmekte olduğunu ifade eden Porcheron, boru hattı meydana getirilmesinin esneklik sağlamadığını aktardı.

Kaynak:CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler