1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Total Almanya’da elektrikli şarj istasyonları işletecek

Total Almanya’da elektrikli şarj istasyonları işletecek

Fransız enerji şirketi Total, Almanya’da 2 bin elektrikli araç şarj noktası işleten Viessman Group'a bağlı Charging Solutions şirketini satın aldı.

Total Almanya’da elektrikli şarj istasyonları işletecek

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Almanya’da 2 bin elektrikli araç şarj noktası işleten Viessman Group'a bağlı Charging Solutions şirketini satın aldı.

Fransız petrol ve gaz şirketi Total SE, Almanya merkezli Viessmann Group'un bağlı ortaklığı Digital Energy Solutions’ın elektrikli araç şarj noktaları birimi Charging Solutions’ı satın alma işlemlerini tamamladığını açıkladı. 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren geçerli olan satın almayla Charging Solutions Total’in Almanya koluna entegre olacak.

Münih merkezli olan Viessmann Group'un Almanya'da 2 bin şarj noktası bulunuyor. Total açıklamasında satın almayla birlikte, Almanya’da bazıları genel halkın erişimine açık olan özel işletmelerin lokasyonlarına kurulan 2.000 şarj noktasından oluşan bir ağın operatörü olduğunu kaydetti. Total, anlaşmanın mali detayları hakkında ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Total'in pazarlama ve hizmetlerden sorumlu başkanı Alexis Vovk yaptığı açıklamada, 2025'e kadar Avrupa'da 150 bin elektrikli araç şarj noktası işletmeyi hedeflediklerini belirterek, 

“Elektrik şarjı, servis istasyonlarındaki dağıtımdan çok kanallı dağıtıma kadar araçlar için geleneksel enerji tedarik modelini değiştiriyor: işte, evde, halka açık yerlerde, ticari alanlarda veya servis istasyonlarında. Profesyonel ve B2B segmentinde güçlü bir büyüme bekliyoruz ve özel şarj çözümleriyle ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olacağız” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler