1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Total Belçika’daki gaz çalışmalarında rüzgar elektriği kullanacak

Total Belçika’daki gaz çalışmalarında rüzgar elektriği kullanacak

Fransız Total'in bağlı şirketlerinden Lampris, Belçika’daki enerji ve gaz tedariği çalışmalarında ülke sularında bulunan Rentel RES’in ürettiği elektriği kullanacak. 

Total Belçika’daki gaz çalışmalarında rüzgar elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Fransız Total'in bağlı şirketlerinden Lampris, Belçika’daki enerji ve gaz tedariği çalışmalarında ülke sularında bulunan Rentel RES’in ürettiği elektriği kullanacak. 

Fransız petrol ve doğalgaz devi Total’in bir birimi olan ve Belçika’da enerji ve gaz tedariği faaliyetleri yürüten Lampiris, Kuzey Denizi’nde Belçika sularında bulunan 309 MW kapasiteli Rentel Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) tarafından üretilen elektriği satın alacak.

Lampiris yaptığı açıklamada Rentel RES’te üretilen elektriğin tamamını satın alacağını belirtti. Şirket yılda 1 TWh rüzgar elektriği satın alımı için Otary Group ile 15 yıllık bir tedarik anlaşması imzaladı. Şirket elektrik satın alımına 1 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

Belçika’nın Zeebrugge açıklarında bulunan Rentel RES 42 adet Siemens Gamesa türbininden oluşuyor. 2018 yılının sonlarında üretime başlayan santrali sekiz şirketin oluşturduğu bir konsorsiyum olan Otary Group işletiyor. Santralde üretilen elektrik 300 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler