1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total Güney Kıbrıs’ta doğalgaz tespit edecek

Total Güney Kıbrıs’ta doğalgaz tespit edecek

Enerji Günlüğü – Total şirketi Rum Münhasır ekonomik Bölgesi’nde petrol ve doğalgaz tespitçalışmaları için ruhsat aldı.Rum Tarım Bakanı Nikos...

Total Güney Kıbrıs’ta doğalgaz tespit edecek

Enerji Günlüğü – Total şirketi Rum Münhasır ekonomik Bölgesi’nde petrol ve doğalgaz tespitçalışmaları için ruhsat aldı.

Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in açıklamasına göre, Fransız Total E&P Cyprus Ltd şirketi Rum Münhasır ekonomik Bölgesi (MEB) içerisinde bulunan 10, 6, 7 ve 11 numaralı parsellerde petrol ve doğalgaz tespit çalışmaları için ruhsat aldı. Başlangıç tarihi 1 Şubat, sona erme tarihi ise 1 Mayıs olan ruhsat Rum Tarım Bakanlığı tarafından yenilenebilecek.

Total’in belirli araştırma parselleri içerisinde, özel gemilerle sismik araştırmalara başlayacağını kaydeden Alithia gazetesi, hedeflenen şeyin, alt katmanlarda sıkışmış petrol ve/veya doğalgaz olup olmadığına ilişkin bilgi toplamak olduğunu kaydetti.

Verilen ruhsatın, esasen, Total şirketinin, hidrokarbon araştırma ve bundan istifade etme hakkını elde ettiği 10 numaralı parselde araştırmalar yapılmasıyla alakalı olduğunu kaydeden gazete, bu kararla birlikte, Rum Tarım Bakanının şirketin, araştırmalarını, 6, 7 ve 11 numaralı parsellerin bir kısmına da yayma izin verdiğini ifade etti.

Şirket daha önce iki parsel için arama ruhsatı almış Kıbrıs Rum Hükümeti ile LNG tesisi kurulması için memorandum imzalamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler