1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Total ile Engie yeşil hidrojen üretecek

Total ile Engie yeşil hidrojen üretecek

Fransız enerji şirketleri Total ile Engie, günde 5 ton yeşil hidrojen üretimi gerçekleştirecek Fransa'nın en büyük tesisini kuracaklar.  

Total ile Engie yeşil hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketleri Total ile Engie, günde 5 ton yeşil hidrojen üretimi gerçekleştirecek Fransa'nın en büyük tesisini kuracaklar.  

Fransız enerji şirketleri Total ve Engie, yenilebilir hidrojen üretimi alanında işbirliği yapmak için anlaştılar. Anlaşma kapsamında Total ve Engie, Fransa'nın Provence-Alpes-Côte d'Azur South bölgesindeki Châteauneuf-les-Martigues şehrinde Fransa'nın en büyük yenilenebilir hidrojen üretim tesisini kuracaklar. Tesisin kurulumuna önümüzdeki yıl başlanması ve hidrojen üretiminin de 2024 yılında başlaması planlanıyor.

TOTAL BİYOYAKIT ÜRETİMİNDE EMİSYONU AZALTACAK

Marsilya projesi kapsamında kurulacak olan tesisin dizaynı, geliştirilmesi ve inşaası ile işletilmesinde iki şirket ortak çalışacak. Marsilya'nın batısındaki Martigues'te gerçekleştirilecek proje, Total'in yakındaki biyoyakıt tesisinde biyoyakıt üretim sürecinin ihtiyaçlarını karşılamak için günde 5 milyon ton yeşil hidrojen üretecek. Hidrojen üretimi 100 MW'lık bir güneş enerjisi santrallerinden beslenen 40 MW elektrolizör ile sağlanacak. 

Yenilenebilir güneş kaynağından elde edilen elektrikle üretilen yeşil hidrojen üretimi sayesinde Total, La Mede biyoyakıt tesisinde karbon emisyonunu yılda 15 bin ton azaltacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler