1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total İran gazına 1 milyar dolar yatıracak

Total İran gazına 1 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, İran'ın devasa Güney Pars doğal gaz sahasının geliştirilmesi için 1 milyar dolar yatırım yapacak. Fransız...

Total İran gazına 1 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, İran'ın devasa Güney Pars doğal gaz sahasının geliştirilmesi için 1 milyar dolar yatırım yapacak. 

Fransız enerji şirketi CEO'su Patrick Pouyanne Reuters'e verdiği demeçte, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımların gevşetilmesinin ardından ülkenin devasa doğal gaz sahası Basra Körfezi’nde bulunan Güney Pars sahasının 11. fazını geliştirmek için 1 milyar dolar değerinde yatırım yapacaklarını ve çalışmalara bu yaz başlayacaklarını söyledi. 

RİSK ALMAYA DEĞER

Yaptırımların yeniden sıkılaştırılması olasılığı nedeniyle risk aldıklarını kaydeden Pouyanne, bu riskin alınmaya değer olduğunu ifade etti. Kontratların yedi veya sekiz yıl yerine 20 yıl süreli olduğuna dikkat çeken Pouyanne, “IPC gerçekten iyi bir hale geldi. Orantılı bir mükafat vermeyecek olsa İran’a gitmeyiz” dedi. 

İran ile Total 2016 Kasım ayında sahaya ilişkin 4.8 milyar Dolar değerinde bir proje geliştirmek için ön anlaşma imzalamışlardı. Dünya doğal gaz rezervinin yüzde 8'ine sahip olan ve bu anlamda dünyanın en büyük gaz sahası olan ve İran ile Katar arasında paylaşılan Basra Körfezi’ndeki Güney Pars Doğalgaz Sahası'nda Totalin yürüttüğü 4,8 milyar dolarlık projenin tamamlanmasıyla günde 56 milyon metreküp daha fazla doğal gaz üretimi yapılacak. 

Güney Pars Doğalgaz Sahası, 14 trilyon metreküp gaz ve 18 milyar varil gaz kondensatı rezervine sahip.

TOTAL İRAN'DAKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARINA YENİDEN BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler