1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Total İspanya’nın dördüncü büyük gaz ve elektrik tedarikçisi oluyor

Total İspanya’nın dördüncü büyük gaz ve elektrik tedarikçisi oluyor

Fransız enerji şirketi Total, Portekizli EDP'nin İspanya'daki güneş ve doğalgaz portföyünü satın alarak ülkenin dördüncü büyük gaz ve elektrik tedarikçisi oldu.

Total İspanya’nın dördüncü büyük gaz ve elektrik tedarikçisi oluyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Portekizli EDP'nin İspanya'daki güneş ve doğalgaz portföyünü satın alarak ülkenin dördüncü büyük gaz ve elektrik tedarikçisi oldu.

Fransız enerji şirketi Total, EDP-Energias de Portugal SA'nın 2,5 milyon müşteri ve 2 enerji üretim tesisinden oluşan güneş enerjisi portföyünü 515 milyon euro karşılığında satın aldığını açıkladı. Total açıklamada yaklaşık 850 MW elektrik üretim kapasitesine sahip iki adet gaz yakıtlı kombine çevrim santralini de içerdiğini belirtti. Satın alım işlemlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

TOTAL İSPANYA’NIN DÖRDÜNCÜ BÜYÜK GAZ VE ELEKTRİK TEDARİKÇİSİ OLACAK

2050 yılına kadar karbon nötr bir şirket olmayı hedefleyen Total yaptığı bu satın alma ile İspanya'nın konut doğalgazı piyasasının yüzde 12'sini ve konut enerjisi piyasasının yüzde 6'sını kontrol edecek. Böylece Total İspanya’nın dördüncü büyük elektrik ve doğalgaz sağlayıcısı şirket haline gelecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler