1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total İtalya’da madeni yağ çalışmalarında odaklanacak

Total İtalya’da madeni yağ çalışmalarında odaklanacak

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, İtalyan ERG ile ortak akaryakıt pazarlama ve rafineri varlıklarını sattı, madeni yağ varlıklarının...

Total İtalya’da madeni yağ çalışmalarında odaklanacak

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, İtalyan ERG ile ortak akaryakıt pazarlama ve rafineri varlıklarını sattı, madeni yağ varlıklarının tamamını aldı. 

Fransız petrol şirketi Total ve İtalyan ERG SpA, TotalErg adı altındaki ortaklıklarının akaryakıt pazarlama ve rafineri varlıklarını Anonima Petroli Italiana SpA'ya satmak için anlaşma imzaladılar. 

Total yaptığı açıklamada, ticari satışların ve sıvılaştırılmış petrol gaz ticaretinin tasfiye edilmesini takip eden bu satışın değerinin 750 milyon euro olduğunu kaydetti. Bununla birlikte Total, ERG’nin yüzde 51 hissesini satın alarak ortak girişimin madeni yağ faaliyetlerinin yüzde 100'ünü elinde tutacak. Şirket, İtalya’daki madeni yağ ticareti çalışmalarını güçlendirme üzerine odaklanıyor.

Total, TotalErg'in İtalya'nın dördüncü büyük akaryakıt pazarlama şirketi olmasına rağmen pazarın parçalı olduğunu ve karlılık görünümünün grubun beklentileri ile "uyumlu olmadığını" belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler