1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total, Katar sularından petrol çıkaracak

Total, Katar sularından petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Total Katar'daki dev Al-Shaheen açıkdeniz petrol sahasının yüzde 30 hissesini satın aldı.Fransız enerji şirketi Total, Katar'daki en...

Total, Katar sularından petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Total Katar'daki dev Al-Shaheen açıkdeniz petrol sahasının yüzde 30 hissesini satın aldı.

Fransız enerji şirketi Total, Katar'daki en büyük petrol sahasının işletilmesi için girilen yarışta OPEC ve Royal Dutch Shell Plc de dahil olmak üzere tüm rakiplerini yendi. Katar Petrol (Qatar Petroleum) ülkenin en büyük petrol sahasını işletmek için Total'i seçti.

Fransız petrol şirketi Total, Al-Shaheen offshore petrol sahasının yüzde 30 hissesini almak için Katar Petrol şirketi ile anlaştı. Anlaşma sonucu ilk girişimler 2017 Temmuz'unda başlayacak.

Katar Petrol ve Total, Al-Shaheen alanını geliştirmek için North Oil Co adında bir ortak girişim oluşturacak. Bu girişim 25 yıl sürecek.

Total CEO'su Patrick Pouyanne, alanın üretimini sürdürmek ve geliştirmek için beş yılda 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri Federal Ulusal Konseyi'nden sorumlu Devlet Bakanı Al-Kaabi Al-Shaheen'de ki bu yeni girişim ile Maersk Oil Katar işçilerinin de güvence altına alındığını belirtti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü üçüncü küçük petrol üreticisi olan Katar, mayıs ayında günde 640.000 varil ham petrol üretti.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatçısı Katar, son sekiz yıl içinde hammadde çıkışında bir düşüş yaşadı. Bu düşüşler sonucu yaşanan sıkıntılı ortamdan kurtulmak amacıyla yabancı ortaklarla yeniden yapılanma yoluna gidiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler