1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Total kömüre veda ediyor

Total kömüre veda ediyor

Enerji Günlüğü – Total, Güney Afrika'daki varlığının satışıyla kömür üretimi ve piyasasından çekildi.Fransız enerji şirketi Total bir açıklama...

Total kömüre veda ediyor

Enerji Günlüğü – Total, Güney Afrika'daki varlığının satışıyla kömür üretimi ve piyasasından çekildi.

Fransız enerji şirketi Total bir açıklama yaparak, 2016 yılına kadar kömür faaliyetinde yer almayacağını ve doğalgaz kullanımını arttırmayı sürdüreceğini bildirdi.

Açıklamada, "Total Güney Afrika kömür madeni işletmesinin satışının tamamlanmasıyla Total artık kömür üretimi yapmayacak." denildi.

Total CEO'su Patrick Pouyanné 1 Haziran'da yaptığı açıklamada şirketin tüm kömür çalışmalarını askıya alabileceğini belirtmişti. Patrick Pouyanné konuya ilişkin iklim değişikliği sorunu nedeniyle en fazla sera gazı salımı yapan kömür yatırımlarından vazgeçtiklerini ve 2016 yılı sonuna kadar tüm kömür çalışmalarını bitireceklerini söyledi.

Total doğalgazın yanında ikincil olarak güneş enerjisi kullanımını da arttırmayı hedefliyor. Yine enerji verimliliği, sürdürülebilir enerjiye ağırlık verme ve uluslararası inisiyatifleri destekleme ve işbirliği yapma seçenekleri üzerinde yoğunlaşmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler