1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total Kuzey Denizi`ndeki hisselerini satacak

Total Kuzey Denizi`ndeki hisselerini satacak

Enerji Günlüğü - Total, İngiltere karasularındaki en verimli gaz sahasındaki hisselerinin bir kısımını petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle satıyor.Fransız...

Total Kuzey Denizi`ndeki hisselerini satacak

Enerji Günlüğü - Total, İngiltere karasularındaki en verimli gaz sahasındaki hisselerinin bir kısımını petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle satıyor.

Fransız petrol ve doğalgaz şirketi Total, İngiltere'nin en önemli doğalgaz sahalarından biri olan Kuzey Denizi'ndeki Laggan-Tormore sahasındaki payının yüzde 20'sini satışa çıkardı. Satış sonrasında Total'in payı yüzde 80'den yüzde 60'a inecek.

Olası alıcılar ile görüşmelere başlayan Total, satış ile Shetland Adalarının yaklaşık 125 km Kuzeybatısında yer alan sahadaki yüzde 80 payı için uzun vadede 1.5 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor.

Total satış işlemlerini Haziran ayında tamamlamayı hedefliyor.

Total, geçtiğimiz ay 2015 yılında yatırımlarını yüzde 13 oranında azaltarak 23-24 milyar dolara çekeceğini açıklamıştı.

Kuzey Denizi'ndeki en yüksek kalitede varlıkları içeren sahada üretime bu yılın sonunda başlanması ve günde 93 bin varil petrole eş üretim yapılması bekleniyor.

Total sorumlusu konuyla ilgili değerlendirme yapmayı reddederek, "Dedikodular üzerine yorum yapmayacağız" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler