1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Libya’daki petrol çalışmalarını genişletiyor

Total Libya’daki petrol çalışmalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, ABDli Marathon Oil'den Libyalı Waha Oil'in petrol imtiyazlarındaki yüzde 16.33 oranındaki hissesini...

Total Libya’daki petrol çalışmalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, ABDli Marathon Oil'den Libyalı Waha Oil'in petrol imtiyazlarındaki yüzde 16.33 oranındaki hissesini satın alarak Libya’daki çalışmalarını genişletti.

ABDli enerji şirketi Marathon Oil, Libyalı Waha Oil'in petrol imtiyazlarındaki yüzde 16.33 oranındaki hissesinin Fransız enerji şirketi Total’e 450 milyon dolara satışını tamamladığını açıkladı.

Böylece Total yaklaşık 50 bin varil kapasiteli Sirte Havzasındaki arama faaliyeti potansiyeli ile, günde 500 milyon varili aşan rezerv ve kaynaklara erişim sağlayacak.

Total CEO Patrick Pouyanne, bu satın almanın Total'in, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki konumlarını güçlendirirken, portföyünü yüksek kalite ve düşük teknik maliyetli varlıklarla güçlendirme stratejisine uygun olduğunu söyledi.

Diğer Waha paydaşları arasında yüzde 59.18 ile NOC, yüzde 16.33 ile ConocoPhillips (COP.N) ve yüzde 8.16 ile Hess (HES.N) bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler