1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total Myanmar'da doğal gaz üretimine devam edecek

Total Myanmar'da doğal gaz üretimine devam edecek

Total, askeri cunta iktidarına rağmen Myanmar’daki Yadana doğal gaz sahasında üretimini sürdürecek.

Total Myanmar'da doğal gaz üretimine devam edecek

Enerji Günlüğü - Total, askeri cunta iktidarına rağmen Myanmar’daki Yadana doğal gaz sahasında üretimini sürdürecek.

Fransız enerji devi Total SE, darbe sonrası iktidarını devam ettiren askeri cuntaya ve süren protesto gösterilerine rağmen Myanmar'da doğal gaz üretimini devam ettireceğini açıkladı. Total yaptığı açıklamada, Myanmar'dan çekilmenin çalışanlarına zarar vereceğini belirtirken, operasyonlar güvende olmaya devam ettikçe Myanmar'da kalacaklarını vurguladı. 

Total CEO'su Patrick Pouyanne, Myanmar'dan çekilmeleri durumunda askeri cuntanın mevcut çalışanları tesislerde zorla çalıştırmaya devam edeceğinden endişe ettiklerini belirtti. Pouyanne, Myanmar'da ürettiklerin gazın ülkenin en kalabalık kenti Yangon'un elektrik ihtiyacının karşılanmasında da kullanıldığına işaret etti. 

Myanmar'ın güneybatı kıyısı açıkladındaki Martaban Körfezi'nde bulunan Yadana gaz sahaları, Tayland'daki elektrik santralleri için gaz üretiyor. Ayrıca, devlet enerji şirketi Myanmar Oil and Gas Enterprise (MOGE) tarafından inşa edilen ve işletilen bir açık deniz boru hattı aracılığıyla Myanmar'ın iç pazarına da gaz tedarik ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler