1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total, Novatek’in ikinci LNG projesine katıldı

Total, Novatek’in ikinci LNG projesine katıldı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Rusya’nın en büyük özel enerji şirketi Novatek’in Arctic LNG 2 projesinden yüzde 10 hisse aldı.Rusya...

Total, Novatek’in ikinci LNG projesine katıldı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Rusya’nın en büyük özel enerji şirketi Novatek’in Arctic LNG 2 projesinden yüzde 10 hisse aldı.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in yakın arkadaşı olan Gennady Timşenko'nun sahibi olduğu Novatek’in Rus Kutuplarında bulunan Yamal LNG projesinin ortağı olan Fransız enerji şirketi Total, şirketin ikinci LNG projesine de ortak oldu. Novatek’in Kutuplardaki Yamal LNG projesine katılan Fransız enerji şirketi Total, şirketin ikinci LNG projesinden de yüzde 10 hisse satın almak için kesin anlaşmaya vardığını açıkladı.

Açıklamaya göre Total imzalanan kesin anlaşma ile ayrıca Novatek'in gelecekteki tüm Yamal ve Gydan LNG projelerinden yüzde 10-15 doğrudan pay alma hakkına da sahip olacak.

Total, Arctic LNG-2 projesini yürüten Novatek'ten yüzde 20 civarında hisse almıştı. Proje için şimdiden Japon Marubeni, Çinli CNPC ve Çin Kalkınma Bankası ve Suudi Aramco ile ön anlaşma imzalayan Novatek üretime 2022 veya 2023 yılında başlamayı planlıyor. Proje yılda 19.8 milyon ton LNG üretim kapasitesine sahip olacak.

NOVATEK YAMAL LNG PROJESİNİN YÜZDE 9 HİSSESİNİ SATACAK

TOTAL NOVATEK’İN İKİNCİ LNG PROJESİNE DE KATILACAK

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler