1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total, Tacikistan`da petrol ve doğalgaz arayacak

Total, Tacikistan`da petrol ve doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Fransa’nın dev enerji şirketi Total, Tacikistan’da doğalgaz ve petrol arayacak. Fransız enerji devi, arama çalışmalarından umutlu....

Total, Tacikistan`da petrol ve doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Fransa’nın dev enerji şirketi Total, Tacikistan’da doğalgaz ve petrol arayacak. Fransız enerji devi, arama çalışmalarından umutlu. Tacik basınında yer alan habere göre, Devlet Başkanı İmamali Rahman, Bürksel temasları kapsamında Total şirketin başkan yardımcısı Michael Borrell ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Fransız şirketin Tacikistan’ın güney bölgesindeki petrol ve doğalgaz arama çalışmaları değerlendirildi.

 

Total, bu ülkede Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) ve Tethus Petroleum Limited ile ortaklaşa iş yapacak. Yabancı şirketler, Tacikistan güneybatısında yer alan 35 bin metrekarelik alanda doğalgaz ve petrol arayacak. Bu bölgede bulunacak enerji kaynağı, Tacikistan ekonomisinin kalkınmasına önemli katkı sağlayacak. 3 şirket, bu bölgedeki arama ve sondaj çalışmaları için 80 milyon dolar yatırım yapacak.

 

Bu bölgeden umutlu olan yabancı şirketler, elde edilecek enerji kaynaklarını Afganistan başta olmak üzere Pakistan, Kırgızistan ve Çin pazarına ulaştıracak. 9 Nisan’da Brüksel’e giden Devlet Başkanı Rahman, Avrupa temaslarını sürdürüyor. AB yetkilileriyle bir araya gelen Rahman, Avrupalı işadamlarına Tacikistan’daki yatırım imkanlarını anlatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler