1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Total Teksas’ta güneş enerjisi projesi satın aldı

Total Teksas’ta güneş enerjisi projesi satın aldı

Total, ABD’nin Teksas Eyaleti’nden 2,200 MW büyüklüğünde güneş enerjisi projesi ve 600 MW büyüklüğünde batarya depolama varlığını satın aldı.

Total Teksas’ta güneş enerjisi projesi satın aldı

Enerji Günlüğü - Total, ABD’nin Teksas Eyaleti’nden 2,200 MW büyüklüğünde güneş enerjisi projesi ve 600 MW büyüklüğünde batarya depolama varlığını satın aldı.

Fransız enerji şirketi Total SE, yenilenebilir enerji portföyünü geliştirme çabaları çerçevesinde ABD’nin Teksas Eyaleti’nde güneş enerjisi projesi ve batarya depolama varlığı satın aldı. Total, Amerikan yenilenebilir enerji şirketi SunChase Power LLC ve Amerikan yatırım şirketi MAP RE/ES'den 2,200 megawatt (MW) büyüklüğünde güneş enerjisi projesi ve 600 MW büyüklüğünde batarya depolama varlığı satın aldığını açıkladı. 

Satın alınan güneş enerjisi projesi Houston'a yakın, elektrik talebinin yüksek olduğu endüstriyel bölgelerde bulunuyor ve her biri batarya enerji depolama sistemlerine (BESS) sahip. Dört büyük ölçekli güneş enerjisi projesinden oluşan santrallerin ilk ikisinin inşaasına bu yıl başlanması öngörülüyor. Tüm projeler 2023 ve 2024'te faaliyete geçecekler. Böylece Total ABD’deki tüm operasyonlarında yenilenebilir elektriği kullanacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler