1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total ve Eni Libya’da petrol ve güneş yatırımına hazırlanıyor

Total ve Eni Libya’da petrol ve güneş yatırımına hazırlanıyor

Fransız TotalEnergies ile İtalyan Eni şirketleri Libya'ya petrol ve gaz yatırımlarını arttırmayı ve güneş enerji yatırımları yapmayı planlıyorlar.

Total ve Eni Libya’da petrol ve güneş yatırımına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Fransız TotalEnergies ile İtalyan Eni şirketleri Libya'ya petrol ve gaz yatırımlarını arttırmayı ve güneş enerji yatırımları yapmayı planlıyorlar.

Fransız enerji devi TotlEnergies ve İtalyan enerji şirketi Eni 10 yıldır devam eden iç savaşı sona erdiren Libya'ya milyarlarca dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. Total CEO'su Patrick Pouyanne yaptığı açıklamada Libya'nın Waha petrol projesine 2 milyar dolar yatırım yapacaklarını ve bu yatırımın günlük üretimi 100 bin varil artıracağını söyledi. Pouyanne Libya’da iş yapmada risk değil fırsat gördüğünü belirterek, aynı zamanda Mabruk sahasındaki üretimi artırmaya ve yerel şebekeyi beslemek için 500 megavat güneş enerjisi oluşturmaya yardımcı olacaklarını da kaydetti.

ENİ LİBYA’DA EN BÜYÜK YABANCI ENERJİ YATIRIMCISI

Eni yöneticisi Alessandro Puliti de Libya'nın önemli petrol ve gaz potansiyeli olduğunu ve Eni’nin bu potansiyeli geliştirmeyi desteklemeye hazır olduğunu kaydederek, ülkedeki karışık duruma rağmen yatırıma devam edeceklerini ifade eden Puliti, Libya’da petrol, doğal gaz ve güneş enerjisi projelerine yatırım yapacaklarını vurguladı.   

Eni mevcut durumda Libya’da günde yaklaşık 400.000 varil petrol ve gaz üretiyor. Bu da onu ülkedeki en büyük yabancı enerji şirketi yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler