1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total ve Petrobras Brezilya'da işbirliğini arttırıyor

Total ve Petrobras Brezilya'da işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Brezilyalı Petrobras ile Brezilya'da bazı petrol ve gaz yatırımlarında hisse alımı ve teknolojik işbirliğini...

Total ve Petrobras Brezilya'da işbirliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Brezilyalı Petrobras ile Brezilya'da bazı petrol ve gaz yatırımlarında hisse alımı ve teknolojik işbirliğini içeren kapsamlı bir işbirliği yapacak.

Fransız enerji şirketi Total, Brezilya devlet kontrolündeki enerji şirketi Petrobras ile kapsamlı bir Varlık Paketi Anlaşması imzaladı. İmzalanan Varlık Paketi Anlaşması uyarınca Total, Brezilya'da petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma varlıklarını toplam 2.2 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

Total, Petronas'ın Santos havzasındaki BMS-11 ve BMS-9 nolu iki lisansa ortak oldu. BMS-11 petrol sahasından yüzde 22.5 hisse alırken, BMS-9 lisansından yüzde 35 hisse satın aldı. Total ayrıca, Petrobras'ın Bahia LNG terminalinden pay ile iki kojenerasyon santralinden yüzde 50 hisse satın alacak. 

Total bu satın alımları dışında Petrobras'a Meksika'da geçtiğimiz günlerde aldığı Perdido Belt derindeniz Blok 2'deki lisans sahasının yüzde 20'sini satın alabileceği önerisini yaptı. 

Anlaşma ile aynı zamanda denizaltı çalışmalarına çözüm teknolojileri konusunda da işbirliği yapacak olan iki şirket, araştırma konusunda da işbirliğini arttıracak. 

Petrobras'la ilgili yürütülen dev bir yolsuzluk soruşturması kapsamında Brezilya eski devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva yargılanmıştı.

PETROBRAS DAVASINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Önceki ve Sonraki Haberler