1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Total yüzer rüzgar enerjisi yatırımlarını arttırıyor

Total yüzer rüzgar enerjisi yatırımlarını arttırıyor

Fransız enerji şirketi Total, Fransa'nın Akdeniz kıyısında kurulmakta olan 30 MW’lık Eolmed Yüzer Rüzgar Santrali Projesi’nden yüzde 20 hisse satın aldı.

Total yüzer rüzgar enerjisi yatırımlarını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Fransa'nın Akdeniz kıyısında kurulmakta olan 30 MW’lık Eolmed Yüzer Rüzgar Santrali Projesi’nden yüzde 20 hisse satın aldı.

Fransız petrol ve gaz şirketi Total yenilenebilir enerji yatırımlarında yüzer rüzgar enerjisi sektöründeki yatırımlarını arttırıyor. Total, Fransız Qair Energy’nin operatörlüğünde Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Grusisan bölgesinde Port-La-Nouvelle yakınlarında kurulan 30 MW kapasiteli Eolmed Yüzer Rüzgar Santrali Projesi’nin yüzde 20 hissesini satın aldı.

2025 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesini 35 bin MW’a çıkarmayı hedefleyen Total, bu yatırımın mali tutarı konusunda ise bilgi vermedi. Projede her biri 10 MW kapasiteli üç adet Vestas türbini kullanılacak.

TOTAL YÜZER RES SEKTÖRÜNDE DÜNYA LİDERLİĞİ HEDEFLİYOR

Total satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada, dünya liderlerinden biri olmayı hedeflediği gelişmekte olan açık deniz rüzgarı sektöründeki konumunu güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, “Projenin tarihi geliştiricisi ve çoğunluk hissedarı Qair ve yerel ortakları ile birlikte Total, yaşam döngüleri boyunca açık deniz tesislerinin tasarımı, kurulumu ve kullanımı konusundaki deneyimini ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Total yüzer rüzgar enerjisi sektöründe Güney Kore'de 2 gigawatt'lık bir portföye ve İngiltere’de kendi alanı için münhasır geliştirme hakları verilen 100 MW kapasiteli Erebus projesine sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler