1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TotalEnergies, Alman batarya şirketi Kyon Energy'yi satın aldı

TotalEnergies, Alman batarya şirketi Kyon Energy'yi satın aldı

TotalEnergies, Almanya’da batarya depolama sistemlerinin önde gelen geliştiricilerinden biri olan Kyon Energy'nin sermayesinin tamamını satın aldı.

TotalEnergies, Alman batarya şirketi Kyon Energy'yi satın aldı

Enerji Günlüğü - Fransız petrol ve gaz şirketi TotalEnergies, 2050 net sıfır emisyon hedefi kapsamında Almanya’da batarya depolama sistemlerinin önde gelen geliştiricilerinden biri olan Kyon Energy'nin sermayesinin tamamını satın almak için bir anlaşma imzaladı. 

Avrupa’nın en büyük elektrik pazarı Almanya’nın yenilenebilir enerji kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan alanlaşma, 90 milyon euro tutarındaki ön ödemenin yanı sıra kalkınma hedeflerine ulaşılmasıyla bağlantılı bazı kazanç ödemelerinden oluşuyor.

Kyon Energy, kurulduğu 2021 yılından bu yana 120 MW'ı işletmede, 350 MW'ı inşaat halinde ve 300 MW'ı inşaata hazır olmak üzere 770 MW'lık proje geliştirdi. Ayrıca Kyon Energy'nin portföyünde 2 GW'lık ileri aşama projelerden oluşan bir proje stoğu yer alıyor.

Batarya depolama sistemi, Avrupa’nın en büyüğü olan Alman elektrik sisteminin dayanıklılığına katkıda bulunacak, tıkanıklık sorunlarının çözülmesine yardımcı olacak ve Alman elektrik şebekesine ek esneklik sağlayacak. Böylece Almanya'da yenilenebilir enerjilerin hızla genişlemesini destekleyecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler