1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TotalEnergies, denizüstü RES yatırımlarını arttıracak

TotalEnergies, denizüstü RES yatırımlarını arttıracak

Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Danimarkalı European Energy ortaklığıyla İskandinav ülkeleri Danimarka, Finlandiya ve İsveç’te büyük ölçekli açık deniz rüzgar projeleri geliştirecek.

TotalEnergies, denizüstü RES yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü -  Fransız enerji grubu TotalEnergies yaptığı açıklamada, Danimarkalı yenilenebilir enerji geliştiricisi European Energy ile İskandinav ülkeleri Danimarka, Finlandiya ve İsveç’te denizüstü (offshore) rüzgar projeleri geliştirmek üzere yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Anlaşma, TotalEnergies'in Danimarka’da bulunan Jammerland Bugt denizüstü rüzgar projesinde (240 MW) %85 hisse ve Lillebaelt Güney kıyıya yakın rüzgar projesinde (165 MW) %72,2 hisse satın almasını içeriyor. 

Ek olarak, ortaklar “bir ortak girişim aracılığıyla İsveç ve Finlandiya'da yeni büyük ölçekli açık deniz rüzgar projeleri geliştirmek ve işletmek ve Danimarka'da yaklaşan açık deniz rüzgar ihalelerine teklif vermek istiyor.

ORTAKLIK DENİZÜSTÜ RES İHALELERİNE TEKLİF VERECEK

Açıklamada, Danimarka'da toplam 405 megawatt (MW) denizüstü rüzgar enerjisinin geliştirilme aşamasında olduğu kaydedildi. İki şirket ayrıca ortak girişim aracılığıyla İsveç ve Finlandiya'da yeni büyük ölçekli açık deniz rüzgar projeleri geliştirip işletmeyi ve Danimarka'da yaklaşan açık deniz rüzgar ihalelerine teklif vermeyi planlıyor.

KUZEY AVRUPA’DA İŞLER GENİŞLEYECEK

TotalEnergies'in yenilenebilir enerjilerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Vincent Stoquart konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Danimarka’daki bu yeni denizüstü rüzgar projeleri, ticari ülkelerde rekabetçi bir maliyetle yenilenebilir projeler geliştirme stratejimizle uyumludur. Bu ortaklık, TotalEnergies'in, European Energy'nin Kuzey Avrupa'daki uzun süredir devam eden varlığından yararlanarak buradaki işlerini genişletmesine olanak tanıyacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler