1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TotalEnergies, Kazakistan’da rüzgar santrali kuracak

TotalEnergies, Kazakistan’da rüzgar santrali kuracak

Fransız TotalEnergies, Kazakistan’da hayata geçirilecek 1,4 milyar dolarlık Mirny projesi ile 1000 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak.

TotalEnergies, Kazakistan’da rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Kazakistan’da şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük rüzgar enerjisi girişimi olacak olan Mirny projesi için 25 yıllık Enerji Satın Alma Anlaşması imzaladı. 

TotalEnergies, Kazakistan'da şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük rüzgar enerjisi girişimi için 25 yıllık bir Elektrik Satın Alma Anlaşması (PPA) imzaladıklarını açıkladı. Bu, böyle bir ölçekte rüzgar projesi için Kazakistan'da imzalanan ilk Güç Satın Alma Anlaşması olacak. 

1000 MW KAPASİTELİ RES 1 MİLYON KİŞİYE ELEKTRİK SAĞLAYACAK

Kazakistan'ın Güneydoğu Zhambyl bölgesinde yer alan 1,4 milyar dolarlık proje, 600 megavat-saat (MWh) enerji depolama sistemi ile birlikte 1000 MW kurulu gücünde karasal rüzgar enerji santrali inşa etmeyi kapsıyor. Yaklaşık 200 türbinden oluşacak Mirny projesinin 1 milyon kişiye elektrik sağlaması bekleniyor. 

Mirny projesinde üretilecek elektrik, ulusal şebekeye tedarik edilmek üzere tamamı Kazakistan'ın sahibi olduğu bir kamu kuruluşu olan Yenilenebilir Enerjinin Finansal Uzlaştırma Merkezine (FSC) satılacak.

Hem Kazak hem de Fransız hükümeti tarafından desteklenen proje, Kazak hükümetinin 2030 yılına kadar elektriğin %15'ini yenilenebilir kaynaklardan elde etme hedefine katkıda bulunacak. Ayrıca yılda yaklaşık 3,5 milyon ton karbondioksit (CO2) salımı da önlenecek. TotalEnergies Mirny projesini, her biri projede %20 hisseye sahip olacak Ulusal Varlık Fonu Samruk-Kazyna ve Ulusal Şirket KazMunayGas ile ortaklaşa geliştirecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler