1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. TotalEnergies, Polonya'da biyogaz pazarına yatırım yapıyor

TotalEnergies, Polonya'da biyogaz pazarına yatırım yapıyor

TotalEnergies, Polonya güneş ve biyogaz pazarına giriyor. Şirket, Polonya biyogaz üreticisi PGB’yi satın almanın yanında toplam 200 MW’lık güneş enerji santrali projelerini de satın aldı.

TotalEnergies, Polonya'da biyogaz pazarına yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi TotalEnergies, Polonya'nın en büyük biyogaz üreticisi PGB’yi satın alarak Polonya biyogaz pazarına giriyor. 

TotalEnergies yaptığı açıklamada, Polonya'nın ana biyogaz üreticisi Polska Grupa Biogazowa'yı (PGB) ve güneş enerjisi projelerinden oluşan 200 megavatlık (MW) bir projeyi satın aldığını duyurdu. Satın alma, TotalEnergies’in tahminen 100 TWh kapasite ile Avrupa'da dördüncü en büyük biyogaz ve biyometan üretme potansiyeline sahip olan Polonya pazarında rekabet gücünü arttıracak.

TotalEnergies’in Polonya'nın en büyük biyogaz üreticisini satın almasıyla birlikte biyogaz üretim kapasitesi 1,1 terawatt-saat'e çıkacak. Polonya'nın dokuz bölgesinde 130 kişiyi istihdam eden PGB, yenilenebilir ısı ve elektrik sağlamak için organik atıklardan biyogaz üretiminde uzmanlaşmış durumda. Şirket sahip olduğu on yedi faal tesis ve bir yapım aşamasında olan tesis ile yılda toplam 166 gigawatt-saat (GWh) elektrik üretiyor. 

GÜNEŞ ENERJİSİ ENDÜSTRİSİNE DE GİRİYOR

TotalEnergies ayrıca, şu anda geliştirilmekte olan 200 MW kurulum kapasitesine sahip altı güneş enerjisi projesini de satın alarak Polonya güneş enerjisi endüstrisine giriş yapıyor. Kuzey ve Batı Polonya'da kurulacak güneş enerjisi santrallerinin 2025 yılında faaliyete başlamaları öngörülüyor. 

Rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretiminde dünyanın ilk beş üreticisinden biri olma hedefleyen TotalEnergies, ayrıca elektrik ve yenilenebilir enerji alanındaki faaliyet portföyünü genişleterek 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler