1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TotalEnergies, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarını artırıyor

TotalEnergies, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarını artırıyor

Toplam 12 bin MW deniz üstü santral kapasitesine sahip TotalEnergies, Türkiye’de hayata geçirilecek deniz üstü rüzgar enerjisi santralinde bu birikimini kullanmayı planlıyor.

TotalEnergies, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2025'e kadar 17 GW’tan 35 GW’a çıkarmayı hedefleyen Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Türkiye’de rüzgar ve güneş enerjisi yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği’nin karbon nötr olma hedefini destekleyen Fransa merkezli enerji şirketi TotalEnergies, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt ediyor. Bu hedefi kapsamında yenilenebilir enerji yatırımlarına hız veren şirket, yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2025 yılına kadar 17 GW’tan 35 GW’a çıkarmayı hedefliyor. 

“TÜRKİYE DENİZ ÜSTÜ RES’LERDE BİLGİ BİRİKİMİMİZLE FARK YARATABİLİRİZ”

TotalEnergies Yenilenebilir Enerji Türkiye Müdürü Ahmet Hatipoğlu, Türkiye’de özellikle rüzgar ve güneş enerjisi yatırımı yapmak için yoğun çalışmaları olduğunu belirterek, “Deniz üstü doğal gaz ve petrol arama ve üretme faaliyetlerimizden dolayı deniz üstü platformlarında ciddi bir bilgi birikimimiz ve geliştirdiğimiz teknolojiler var. Bu birikimimizi özellikle yüzer tip deniz üstü rüzgar projelerimizde kullanıyoruz. Geliştirilen, devrede olan ve çalışan deniz üstü santrallerimizin toplam kapasitesi şu an 12 GW. Türkiye’de hayata geçirilecek deniz üstü rüzgar enerjisi santralinde de mevcut birikimimizle fark yaratabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler