1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TotalEnergies ve EnBW Almanya’da denizüstü RES kuracak

TotalEnergies ve EnBW Almanya’da denizüstü RES kuracak

TotalEnergies ve EnBW, Almanya karasularında toplam 2500 MW kurulu gücünde denizüstü (offshore) rüzgar enerji santralleri kuracak.

TotalEnergies ve EnBW Almanya’da denizüstü RES kuracak

Enerji Günlüğü - Almanya’nın denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi genişleme hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım atıldı. Almanya’da enerji piyasasından sorumlu Federal Ağ Ajansı (Bundesnetzagentur), Kuzey Denizi'nde Heligoland'ın yaklaşık 120 kilometre batısında yer alan 1500 ve 1000 megawatt (MW) gücündeki rüzgar santrali ihalelerinin sonuçlandığını açıkladı.

Açıklamada, Fransa merkezli çok uluslu petrol şirketi TotalEnergies ve Alman kamu şirketi EnBW'nin 3,02 milyar euro ile ülkede 2500 MW’lık deniz üstü rüzgar santrali ihalelerini kazandığı duyuruldu.

Bundesnetzagentur tarafından yapılan açıklamada, TotalEnergies'in 1500 MW'lık sahayı megawatt başına 1,305 milyon euro değer üzerinden toplam 1,95 milyar euro ile kazandığının aktarıldı. EnBW'nin ise 1000 MW'lık saha için megavat başına 1,065 milyon euro değer ile toplamda 1,06 milyar euroluk teklifinin kabul edildiği kaydedildi.