1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TotalEnergies’den emisyonu azaltacak işbirlikleri

TotalEnergies’den emisyonu azaltacak işbirlikleri

Fransız TotalEnergies, karbon emisyonlarını azaltma hedefiyle Avustralyalı karbon geliştiricileri AgriProve ve Corporate Carbon ile iki operasyonel ortaklık kurdu. 

TotalEnergies’den emisyonu azaltacak işbirlikleri

Enerji Günlüğü - Fransız TotalEnergies, karbon emisyonlarını azaltma hedefiyle Avustralyalı karbon geliştiricileri AgriProve ve Corporate Carbon ile iki operasyonel ortaklık kurdu. 

Fransız enerji şirketi TotalEnergies bir açıklama yaparak, Avustralya'da doğal yer altı karbon yutakları geliştirmek ve özellikle Afrika'da savan yangınlarının önlenmesine yardımcı olmak için Avustralyalı karbon geliştiricileri AgriProve ve Corporate Carbon ile iki operasyonel ortaklık kurduğunu duyurdu.

GÖNÜLLÜ ÇİFTÇİLERLE KARBON DEPOLAMA PROGRAMI

Şirket, AgriProve ile birlikte geliştireceği 20.000 hektarlık bir toprak karbon tutma projesiyle atmosferden 3 milyon tondan fazla CO2'yi uzaklaştırmayı ve kalıcı olarak yeraltında depolamayı planlıyor. İki şirket, gönüllü çiftçilerle ilişki kurarak, çeşitli rejeneratif tarım uygulamalarına geçişlerinde bu çiftçileri finanse ederek ve destekleyerek Avustralya'da toprak karbon yutaklarının gelişimini teşvik etmek için 2017'den beri işbirliği yapıyor. Programdaki çiftçiler ayrıca Avustralya Karbon Kredi Birimlerinin (ACCU'lar) satışından elde edilen ek gelirden de yararlanıyor. TotalEnergies, yeni çiftçilik sisteminin, kökler ve yumrular gibi daha zengin yer altı biyoçeşitlilik sayesinde iyileştirilmiş çiftçilik uygulamalarıyla toprağı yenilediğini ve yenilenen toprağın da çok daha fazla karbon depolayabildiğini kaydetti. 

AFRİKA’DA YANGINLAR ÖNLENECEK

TotalEnergies, Corporate Carbon ile ortaklığının, Afrika arazilerinin korunmasına yardımcı olmak için Avustralya Yerlilerinin arazi yönetimi uzmanlığına dayalı dünya çapında bir savan yangın yönetim sistemi oluşturmaya odaklandığını açıkladı. Ortaklık, gerekli yangın yönetimi uygulamaları için Güney Afrika bölgesindeki yerleşik nüfuslarla programlar başlatacak. Bu yangın yönetimi uygulamalarıyla salımı önlenen emisyonları ölçmek için kapsamlı uydu verileri ve uzaktan algılama kullanılacak.

International Savanna Fire Management Initiative, savan yangınlarının yılda 2 gigaton CO2 eşdeğeri net emisyona neden olduğunu tahmin ediyor. Bu yangınların %70'i ise Afrika'da meydana geliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler