1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TotalEnergies’in iklim davası genişliyor

TotalEnergies’in iklim davası genişliyor

İklim değişikliğiyle mücadele etmede yeterince adım atmadığı nedeniyle TotalEnergies'e açılan davaya Paris ve New York belediyeleri ile STK’lar da taraf oldu.

TotalEnergies’in iklim davası genişliyor

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi TotalEnergies’in Paris Anlaşması'nda belirlenen hedefler ile uyumlu önlemler almasını sağlamayı amaçlayan davada tarafların sayısı arttı.

Fransız petrol şirketi TotalEnergies'e iklim değişikliğiyle mücadele etmede yeterince adım atmadığı gerekçesiyle açılan davaya Paris ve New York belediyeleri ile Sherpa, Amnesty International France gibi STK'lar da dahil oldu. Petrol devi TotalEnergies'e iklim değişikliğiyle yeterince mücadele edemediği için dava açan dernekler ve yerel yönetimler Koalisyonu yaptığı açıklamada, Paris ve New York şehirlerinin, koalisyona katıldığını duyurdu.

Dava, TotalEnergies'in Paris Anlaşması'nda belirlenen hedefler ile uyumlu önlemler almasını sağlamayı amaçlıyor.

Ocak 2020'de başlayan yasal süreç, Fransa merkezli şirketlerin çevresel zararı önlemek için önlem planları hazırlamasını gerektiren 2017 yasasını temel alıyor.

TOTALENERGİES’TEN AÇIKLAMA

TotalEnergies ise yaptığı açıklamada, davadan duyulan üzüntüyü belirterek, yenilenebilir enerji ve elektriğe olan bağlılığını "iklim sorununa davadan çok daha verimli bir yanıt" olarak gördüğünü kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler