1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total’in Aliağa depolama tesisinin tarifeleri değişti

Total’in Aliağa depolama tesisinin tarifeleri değişti

Enerji Günlüğü - Total Oil Türkiye, Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisinde depolama tarifesini yeniledi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Total...

Total’in Aliağa depolama tesisinin tarifeleri değişti

Enerji Günlüğü - Total Oil Türkiye, Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisinde depolama tarifesini yeniledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Total Oil Türkiye A.Ş.’nin Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama tarifesi değişikliğini onayladı. Buna göre, Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama tarifesi, münferiden fiyatlandırılan hizmetler için alınacak yan hizmet bedeli işaretleme için metreküp başına 0,38 TL, teslim alma/etme hizmetleri mesai saatleri dışında yapılırsa da ilave olarak metreküp başına 0,33 TL olarak tadil edildi.

Günlük depolama hizmet bedeli benzin, motorin ve biyoyakıt türleri için metreküp başına bir lira olarak belirlenirken, hizmet başına alınacak kara ve deniz yoluyla teslim alma hizmet bedeli metreküp başına 2 lira, teslim etme fiyatı da 2.5 lira olarak belirlendi.

Diğer yandan “Uzun süreli kapasite kiralanması halinde uygulanacak depolama ve hizmet bedelleri” başlığı altında ise günlük depolama hizmet bedeli benzin, motorin ve bioyakıt türleri için metreküp başına 0,32 TL, hizmet başına alınacak teslim alma/etme hizmet bedeli benzin, motorin ve bioyakıt türleri için metreküp başına 3,01 TL olarak değiştirildi.

Ayrıca fiyatlarda uygulanan indirimler ise yıllık 750 bin metreküpe kadar olan çekişlerde teslim alma hizmeti bedelinde yüzde 90, teslim etme hizmeti bedelinde yüzde 84,5; yıllık 750 bin metreküp ve üzeri çekişlerde teslim alma hizmeti bedelinde yüzde 90, teslim etme hizmeti bedelinde ise yüzde 10 olacak şekilde tadil edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler