1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total'in İran yatırımları yaptırımlara bağlı

Total'in İran yatırımları yaptırımlara bağlı

Enerji Günlüğü - Total, İran'ın Güney Pars 11 projesine yatırım kararını ABD yaptırımlarına bağlı olarak netleştireceğini açıkladı. Fransız...

Total'in İran yatırımları yaptırımlara bağlı

Enerji Günlüğü - Total, İran'ın Güney Pars 11 projesine yatırım kararını ABD yaptırımlarına bağlı olarak netleştireceğini açıkladı. 

Fransız petrol şirketi Total, İran'ın Güney Pars doğal gaz sahası11'nci blokta 2 milyar dolar yatırım konusunda nihai kararı yaza kadar vermeyi planladıklarını bildirdi. Ancak Total CEO'su Patrick Pouyanne, Güney Pars 11 için nihai kararın ABD'nın İran'a yönelik olarak yaptırım politikasını bağlı olacağını vurguladı. 

Pouyanne, İran'a yatırım yapabilmeleri için ABD'nin İran'a yaptırımların askıya alınmasına dair 2 Başkanlık Kararnamesi'ni yazdan önce yenilemesi gerektiğini belirtti. 

İran ile Total 2016 Kasım ayında sahaya ilişkin 4.8 milyar Dolar değerinde bir proje geliştirmek için ön anlaşma imzalamışlardı. Dünya doğal gaz rezervinin yüzde 8'ine sahip olan ve bu anlamda dünyanın en büyük gaz sahası olan ve İran ile Katar arasında paylaşılan Basra Körfezi’ndeki Güney Pars Doğalgaz Sahası'nda Totalin yürüttüğü 4,8 milyar dolarlık projenin tamamlanmasıyla günde 56 milyon metreküp daha fazla doğal gaz üretimi yapılacak. 

Güney Pars Doğalgaz Sahası, 14 trilyon metreküp gaz ve 18 milyar varil gaz kondensatı rezervine sahip.

TOTAL, İRAN'DAKİ DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARINA YENİDEN BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler