1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total`in kazancı yüzde 10 azaldı

Total`in kazancı yüzde 10 azaldı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total'in 2014 yılı son çeyrek kazancı bir önceki yıla göre yüzde on azaldı.Total, petrol fiyatlarının düşmesinin...

Total`in kazancı yüzde 10 azaldı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total'in 2014 yılı son çeyrek kazancı bir önceki yıla göre yüzde on azaldı.

Total, petrol fiyatlarının düşmesinin etkisiyle 2014 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde on daha az kazanç elde etti. Total'in 2014 yılı karı düzeltilmiş net sonuçlarla, 12,8 milyar dolar oldu.

Total Yönetim Kurulu, 11 Şubat 2015 tarihinde Total Grubu’nun dördüncü çeyrek sonuçlarını gözden geçirmek üzere, Thierry Desmarest başkanlığında toplandı.

Total CEO'su Patrick Pouyanné, elde edilen sonuçlarla ilgili, "Varil başına fiyatın 110 dolar civarında seyrettiği uzun bir istikrar döneminin ardından, petrol fiyatları 2014’ün ikinci yarısında önemli oranda düşerek yılı varil başına 55 dolar ile kapattı. Bu çerçevede Total, önceki seneye göre %10’luk bir düşüşle, düzeltilmiş net sonuçlarla, 12,8 milyar dolar[2] kazanç elde etti. Mevcut ekonomik ortamda şirket bu yılı öncelikli olarak Kanada yağlı kumu, özellikle ABD’de endüstriyel uygulaması olmayan gaz ve Avrupa’da arıtma faaliyetlerinin getirdiği vergi sonrası düşüşle yaklaşık 6,5 milyar dolar ile tamamladı." dedi.

ARAMA VE ÜRETİM İKİNCİ YARIDA ARTTI

Arama ve Üretim Faaliyetleri segmentiNİN, 2014’ün ikinci yarısında, Angola’da CLOV derin deniz sahasının devreye alınmasıyla tekrar büyümeye başladığını belirten Pouyanné, rafinaj ve Kimyasallar segmentinin, karlılık hedefini planlanandan bir yıl önce gerçekleştirdiğini ve yeniden yapılanma programının başarısı ve güçlü operasyonel performansı sayesinde, kayda değer sonuçlar elde ettiğini belirtti.

2015-17 VARLIK SATIŞ PROGRAMI HIZLANACAK

Total'in, 2012-14 varlık satış programını başarıyla tamamladığını belirten Pouyanné, 2015-17 varlık satış programının uygulanmasını da hızlandırmayı planladığını ifade etti. Pouyanné, "Total, Abu Dabi’de yeni ADCO imtiyazını alan ilk uluslararası şirket olarak, iyi şartlarda kaynak elde etme ve stratejik bir bölgede güçlü ortaklıklar kurma becerisini gösterdi." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler