1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Toyota elektrikli araç bataryalarını hafifletecek

Toyota elektrikli araç bataryalarını hafifletecek

Toyota, 2026'dan itibaren yeni elektrikli araç modellerinde yeni akü teknolojisiyle hızlı şarj ve 1.199 kilometre menzil sunmayı hedefliyor.

Toyota elektrikli araç bataryalarını hafifletecek

Enerji Günlüğü - Japon otomobil üreticisi Toyota, elektrikli araçlarının bataryalarının boyut, maliyet ve ağırlığını yarıya indirmeyi hedefliyor. 

Japon otomotiv şirketi Toyota, katı hâl batarya teknolojisinde gerçekleştirdiği atılımın ardından elektrikli araçlarının bataryalarının boyut, maliyet ve ağırlığını yarıya indirmeyi hedeflediğini açıkladı. Japon otomobil üreticisi, akü malzemelerinin üretim sürecinin basitleştirilmesinin uzun zamandır beklenen yeni nesil teknolojinin maliyetini düşüreceğini belirtti.

MENZİL SORUNUNA ÇÖZÜM

Lityum-iyon bataryalara göre daha güvenli ve güvenilir olduğu kaydedilen katı hâl bataryalar, elektrikli araçların menzil sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Toyota'nın yeni batarya teknolojisiyle bir elektrikli aracın 1.199 kilometre menzil sunabileceği ve sadece 10 dakikada tamamen şarj olabileceği kaydediliyor.

Toyota, 2025 yılında bu bataryaların üretimine geçmeyi ve 2026'dan itibaren yeni modellerinde bu teknoloji kullanmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler