1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toyota hidrojen yakıtlı kamyonetler için fon aldı

Toyota hidrojen yakıtlı kamyonetler için fon aldı

Japonya merkezli otomotiv şirketi Toyota, hidrojen yakıtlı kamyonet üretimi için İngiltere merkezli Advanced Propulsion Centre'dan (APC) 11,3 milyon sterlin fon aldı.

Toyota hidrojen yakıtlı kamyonetler için fon aldı

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Toyota, hidrojenle çalışan kamyonetler geliştirecek. Bunun için şirket, İngiltere merkezli Advanced Propulsion Centre'dan (APC) 11,3 milyon sterlin fon aldı.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Japonya merkezli Toyota, iklim hedefleri kapsamında temiz ulaşım yatırımlarını arttıracak. Şirket, hidrojenle çalışan kamyonetler geliştirmek için Birleşik Krallık İşletme, Enerji ve Endüstriyel Strateji ile ulaşım sektörünün karbonsuzlaştırılması amacıyla çalışmalar yürüten Advanced Propulsion Centre'dan (APC) 11,3 milyon sterlin fon almasını öngören bir anlaşma yaptı.

EKİM’DE ARAÇ ÜRETİMİ %23 ARTTI

Öte yandan Toyota, Ekim’de küresel araç üretiminde yıllık bazda %23'lük artış kaydettiğini açıkladı. Böylece araç üreticisi art arda üçüncü ay kendi hedefini aştı. 

Ancak Toyota, Çin’deki Covid-19 vaka artışları ile pandemi kısıtlamaları nedeniyle tedarik zinciri kesintileriyle karşı karşıya kalmaya devam ederken açıklanan bu büyüme, Eylül’de görülen 887.000'lık rekor üretime göre yavaşladı.

Önceki ve Sonraki Haberler