1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Toyota, ilk elektrikli araç modelini tanıttı

Toyota, ilk elektrikli araç modelini tanıttı

Toyota, sürüş menzili, batarya ömrünün azalması ve şarj hızını göz önünde bulundurarak ilk tamamen elektrikli araç modeli bZ4X’i tanıttı. 

Toyota, ilk elektrikli araç modelini tanıttı

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Toyota, ilk tamamen elektrikli araç modeli bZ4X’i tanıttı.

Japonya merkezli otomotiv şirketi Toyota, tamamen yeni bZ4X’in dünya prömiyeriyle birlikte tanıtımını gerçekleştirdi. Bu yılın başında gösterilen konsepte sadık kalınarak tasarımı ve teknolojisi geliştirilen üretim versiyonu bZ4X, Toyota’nın en baştan itibaren bataryalı elektrikli olarak geliştirdiği ilk modeli oldu. Yeni model, aynı zamanda bataryalı elektrikli araçlara özel olarak geliştirilen platforma sahip ilk Toyota oldu.

TEK ŞARJLA 450 KM YOL ALABİLİYOR

bZ4X, 71.4 kWh kapasiteli yüksek yoğunluklu lityum batarya ile tek şarjda 450 kilometreden daha fazla yol alabiliyor. Verimli ve etkili ısıtma sistemi sayesinde sıfırın altındaki sıcaklıklarda dahi güvenilirliğini koruyan batarya, 150 kW hızlı şarj sistemiyle birlikte yüzde 80 kapasiteye 30 dakika civarında erişebiliyor.

Şirket yeni model araçlarda bulunan bataryaların ömrünün uzun olacağını ve hızlı şarjın bataryaları kolay kolay ısıtamayacağını belirtti.

PARK HALİNDEYKEN GÜNEŞTEN ELEKTRİK DEPOLAYACAK

Bununla birlikte bZ4X’in sürüş menzili, opsiyonel güneş paneliyle maksimuma çıkarılabiliyor. Bu paneller, sıfır emisyon ve sıfır maliyetle güneş enerjisinden elektrik üreterek aracın bataryasını dolduruyor. Toyota güneş panellerinin yıllık olarak 1800 km sürüş menzili sağlayacak şekilde enerji depolayabileceğini tahmin ediyor. Güneş panelleri sürüş sırasında veya park halindeyken enerji depolayabiliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler