1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toyota Kaliforniya’nın tarımsal atıklarını elektriğe çevirecek

Toyota Kaliforniya’nın tarımsal atıklarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Toyota, ABD’nin Kaliforniya şehrinde kuracağı yüzde 100 yenilenebilir Tri-Gen santralinde tarımsal atıkları hidrojen, elektrik ve suya...

Toyota Kaliforniya’nın tarımsal atıklarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Toyota, ABD’nin Kaliforniya şehrinde kuracağı yüzde 100 yenilenebilir Tri-Gen santralinde tarımsal atıkları hidrojen, elektrik ve suya çevirecek.

Japon otomotiv şirketi Toyota, 2050 Çevre Vizyonu çerçevesinde sıfır emisyon hedefine ulaşmak için otomobil teknolojileri dışında çalışmalar yürütüyor. Toyota, hidrojenin enerji kaynağı olarak yaygınlaşmasını sağlayacak Tri-Gen yakıt hücresi elektrik santralini ABD’nin Kaliforniya şehrinde kuracak.

Toyota Motor North America, Inc. (TMNA), ABD Long Beach Limanı'ndaki operasyonlarını desteklemek için dünyanın ilk megawatt ölçekli karbonatlı yakıt hücresi enerji üretim tesisini bir hidrojen yakma istasyonu ile birlikte inşa edeceğini açıkladı. Tri-Gen tesisi, su, elektrik ve hidrojen üretmek için California tarımsal atıklarını kullanacak ve günde yaklaşık olarak 2,35 megavat elektrik ve 1,2 ton hidrojen üretecek. Bu da, ortalama 2350 evin ve 1500 otomobilin günlük ihtiyacını karşılayabilecek.

2020'de faaliyete geçecek dünyanın ilk megavat ölçekli yakıt hücresi elektrik santrali Tri-Gen, Toyota'nın limandaki lojistik servislerini destekleyecek. Hidrojenin enerji kaynağı olarak yaygınlaşmasına destek olacak ve geniş kullanım alanının önünü açacak olan santral, limandaki hidrojenli araçların dolumu için dünyanın en büyük hidrojen istasyonunu da içerecek. Tri-Gen santrali, aynı zamanda Toyota'nın 20 yıldan daha fazla süredir yakıt hücresi teknolojisine öncülük etmesinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler