1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Toyota küresel satışlarını yüzde 5 arttırdı

Toyota küresel satışlarını yüzde 5 arttırdı

Toyota’nın Nisan’da sattığı araçların %1’ini elektrikli araçlar oluşturdu. Toyota’nın elektrikli araç satışları yılın ilk 4 ayında bir önceki yılın aynı dönemini geride bıraktı. 

Toyota küresel satışlarını yüzde 5 arttırdı

Enerji Günlüğü - Japon otomobil üreticisi Toyota Motor’un küresel satışları Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %5 yükseldi. 

Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota Motor, Nisan ayına ilişkin yayımladığı raporda Japonya ve Çin'de hibrit ve benzinli motora sahip araçlara yönelik talebin artması neticesinde global satışlarda bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,9 artış yaşandığını açıkladı. Toyota, Nisan ayında dünya genelinde 800 bin 863 araç sattı. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Toyota’nın yurt dışı bataryalı elektrikli araç satışları da bu yılın ilk 4 ayında, geçen yılın tamamında eriştiği seviyeyi aştı. İlk 4 ayda tamamen elektrikli araç satış adedi 26 bin 57 oldu. 

Araç üreticisi Nisan ayında dünya genelinde 8,584 elektrikli araç satarak, ilk kez aylık satışlarının %1’ini elektrikli araç satışlarıyla elde etti. 

DAİMLER TRUCK İLE İŞBİRLİĞİ

Öte yandan Toyota, dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden Alman Daimler Truck ile işbirliği yapıyor. Daimler Truck, yaptığı açıklamada Japonya'daki kamyon üretiminde Toyota ile işbirliğine gideceğini açıkladı. Daimler Truck CEO'su, yaptığı açıklamada sonradan yaptığı açıklamada "anlaşma ile şirketin Çin'e olan bağımlılığının azaltılmasının hedeflendiğini" belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler