1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toyota sürücüsüz yeni elektrikli aracını tanıttı

Toyota sürücüsüz yeni elektrikli aracını tanıttı

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv devi Toyota, yeni bir mobilite servis iş ortaklığı ve geleceğin mobilitesine karşılık verecek olan sürücüsüz...

Toyota sürücüsüz yeni elektrikli aracını tanıttı

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv devi Toyota, yeni bir mobilite servis iş ortaklığı ve geleceğin mobilitesine karşılık verecek olan sürücüsüz yeni elektrikli aracının tanıttı.

Toyota, Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), Amazon, Uber ve Pizza Hut ile ortaklaşa bir otonom (sürücüsüz) elektrikli araç geliştirdiği E-Palet olarak adlandırılan otonom elektrikli aracını Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) görücüye çıkardı. 

Ön cam ve sabit koltuklar bulunmayan araç, “bir kamyon, taksi, mobil bir otel” olarak tanımlanıyor. Araç yolcu taşıyan bir minivan, bir paket teslim kamyonu veya hatta bir mobil ofis veya otel odası olarak kullanılmak üzere tasarlandı. e-Palet, Toyota'nın yaklaşık yedi metre uzunluğunda bir yapıya sahip.

RAKİPLERİMİZ ARTIK OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ DEĞİL

Toyota Başkanı Akio Toyoda, "Amacım, Toyota'yı bir otomobil şirketinden mobil şirkete dönüştürmek. Rakiplerimiz artık otomobil üretenler değil, Google, Apple ve Facebook gibi şirketler “dedi.

Toyoda ayrıca araçların telefonların devamı şeklinde genişletilmiş bir uzantısı olmasını istediklerini kaydederek, “İhtiyaçlarınızı önceden tahmin edebilen bir yapay zeka ile tekerlekli kişisel asistanınız olmasını hedefliyoruz" dedi.

Aracın Tokyo'daki 2020 Olimpik Yaz Olimpiyat Oyunları'nda potansiyel müşterileri ile buluşması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler