1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toyota’dan elektrikli araçlara 70 milyar dolar yatırım!

Toyota’dan elektrikli araçlara 70 milyar dolar yatırım!

Toyota, 2030'a kadar otomobillerini elektrikli hâle getirmek için yaklaşık 70 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Toyota’dan elektrikli araçlara 70 milyar dolar yatırım!

Enerji Günlüğü - Toyota, 2030'a kadar otomobillerini elektrikli hâle getirmek için yaklaşık 70 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Japon Toyota Motor Corp, geliştireceği elektrikli araç model sayısını ve yapacağı yatırımlarını arttırıyor. Toyota Motor CEO'su Akio Toyoda, elektrikli araç üretimi ile yeni elektrikli araçlar ve elektrikli araç bataryaları üretimi için 2030 yılına kadar 70 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Açıklamaya göre yatırımın 35 milyar doları elektrikli araç üretimine yapılacak. Daha önce 2025 yılına kadar 15 yeni elektrikli araç modeli geliştireceğini açıklayan Şirket, 30 yeni elektrikli araç modelini piyasaya sürmeyi hedefliyor. 

Toyota bu yatırıma rağmen, on yılın sonunda, yıllık elektrikli araç satışlarının mevcut satışlarının üçte birine, yani 3,5 milyon araca ulaşmasını öngörüyor.

JAPONYA’DA ÜRETİM DURDURMALARI UZATILDI

Öte yandan Toyota, küresel tedarik zinciri sorunu nedeniyle Japonya'daki bazı fabrikalarında üretim durdurmalarını uzattığını açıkladı. Şirket bu ay üretim kaybının toplam 14 bin araç olacağını bildirdi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler