1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Toyota’dan Kuzey Amerika için hibrit kamyonet yatırımı

Toyota’dan Kuzey Amerika için hibrit kamyonet yatırımı

Toyota, Tacoma model kamyonetini yeni bir hibrit modele uyarlayacak. Şirket bunun için Meksika’da 328 milyon dolar yatırım yapacak.

Toyota’dan Kuzey Amerika için hibrit kamyonet yatırımı

Enerji Günlüğü - Japon otomotiv şirketi Toyota, Meksika’da hibrit kamyonet üretimi için 328 milyon dolar yatırım yapacak.

Japon otomobil üreticisi Toyota, Tacoma model kamyonetini yeni bir hibrit modele uyarlamak için önemli bir otomobil üretim merkezi olan Meksika'nın merkez eyaleti Guanajuato'daki bir tesise 328 milyon dolar yatırım yapacak.

TACOMA MODELİ KUZEY AMERİKA PAZARINA UYARLANACAK

Toyota, "Meksika kamyonetinin yeni versiyonu hibrit elektrikli olacak, bu da Guanajuato’nun şirketin elektrifikasyon üretim stratejisinin bir parçası olacağı anlamına geliyor" açıklamasında bulundu. Ayrıca fonlar, yeni Tacoma modelinin Kuzey Amerika pazarına uyarlanmasına katkı sağlayacak.

Toyota, fabrika yatırımını duyurduğundan bu yana Guanajuato'ya 1,2 milyar dolara yakın yatırım yaptı ve fabrikanın 2500'den fazla istihdam sağladığını da belirtti.

Elektrikli araç devi Tesla da Mart ayında Meksika’nın kuzeyindeki Nuevo Leon eyaletinde küresel üretimini artırmak için bir "giga fabrika" açacağını açıklamıştı.

Amerika kıtasının üçüncü büyük sera gazı yayan ülkesi olan Meksika, Geçen yılki COP27 İklim Zirvesi’nde, 2030 yılına kadar otomobil satışlarının %50'sinin sıfır emisyonlu araçlar olacağını taahhüt etti ve temiz enerji kapasitesini artıracağını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler