1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Toyota’nın hibrit araç ve batarya projesine devlet yardımı

Toyota’nın hibrit araç ve batarya projesine devlet yardımı

Toyota’nın Sakarya’da kuracağı hibrit otomobil ve batarya üretim tesisi yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Toyota’nın hibrit araç ve batarya projesine devlet yardımı

Enerji Günlüğü - Toyota’nın Sakarya’da kuracağı hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile batarya üretim tesisi yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verilecek.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ tarafından Sakarya ilinde yapılacak olan, hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile batarya üretim tesisi yatırımına, 6212 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca ve yatırımın 4 yıl içinde tamamlanması kaydıyla, proje bazlı devlet desteği verilecek. Yatırımın öngörülen sürede tamamlanamaması halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2 yıllık ek süre tanıyabilecek. 

6.952.000.000 lira yatırım maliyeti bulunan tesis tamamlandığında 57 kişi için yeni istihdam imkanı yaratılmış olacak. 

Toyota tarafından gerçekleştirilecek olan ve başlangıç tarihi 07 Temmuz 2022 olarak belirlenen yatırım, yılda 162.000 adet hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile yılda 44.000 adet batarya üretim kapasitesine sahip olacak. 

DESTEK PAKETİNDE NELER VAR?

Tesis için verilecek olan devlet desteği paketinde şunlar yer alacak:

  • Gümrük vergisi muafiyeti
  • KDV istisnası
  • KDV iadesi
  • Vergi indirimi (vergi indirim oranı %100; yatırıma katkı oranı %100; yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı %100).

Proje kapsamında yatırımın elektrik ihtiyacını karşılamaya yönelik güneş enerjisi santrali kurulursa, bu santral de proje bazlı devlet desteği kapsamında desteklenebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler