1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Toyota’nın hibrit otomobili Sakarya’da üretilecek

Toyota’nın hibrit otomobili Sakarya’da üretilecek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ., Sakarya'da bulunan fabrikasında yeni şarj edilebilir hibrit otomobili olan ikinci nesil Toyota C-HR’yi üretecek. Tesis şirketin Avrupa’daki batarya ve şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrikası olacak.

Toyota’nın hibrit otomobili Sakarya’da üretilecek

Enerji Günlüğü - Toyota Türkiye, yeni şarj edilebilir hibrit otomobili olan ikinci nesil Toyota C-HR'nin Sakarya'da üretileceğini duyurdu. Toyota'nın Türkiye'deki yatırımı 2,3 milyar dolara ulaştı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ., Sakarya’daki fabrikasında yeni şarj edilebilir hibrit otomobili olan ikinci nesil Toyota C-HR'nin üretileceğini duyurdu. C-HR için yapılan 317 milyon euroluk yatırım ile Toyota'nın Türkiye'deki yatırımı 2,3 milyar dolara ulaştı. Sakarya Fabrikasının şirketin Avrupa'daki tesisleri arasında batarya ve şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacağı aktarıldı.

COROLLA SEDAN FİYAT LİSTESİNDEN ÇIKARILDI

Öte yandan 2022’de 1.12 milyon adet ile bir kez daha dünyanın en çok satılan modeli olan Corolla Sedan'ın, Türkiye'de fiyat listesinden çıkarıldığı ifade edildi. Gazeteci Emre Özpeynirci "Toyota, elinde hiç araç olmadığı için Corolla Sedan'ı fiyat listesinden çıkardı. Sakarya fabrikası üretime Şubatta 15 günden fazla ara verdiği için makyajlanan 2023 model yeni Corolla Sedan'ın gelmesi Mart ayını bulacak" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler