1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP mutlu müşteri konsepti için dört yeni istasyon açtı

TP mutlu müşteri konsepti için dört yeni istasyon açtı

Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu, Ataşehir, Bağdat Caddesi, Kör-fez ve Bodrum’da kendi işlettikleri yeni istasyonlarla mutlu müşteri konseptini ortaya koyduklarını söyledi.

TP mutlu müşteri konsepti için dört yeni istasyon açtı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu, Ataşehir, Bağdat Caddesi, Kör-fez ve Bodrum’da kendi işlettikleri yeni istasyonlarla mutlu müşteri konseptini ortaya koyduklarını söyledi. 

Ekonomi piyasalarını sarsan Korona virüs salgını sebebiyle talebin azalması ve beraberinde tüketimin de azalması petrol fiyatlarında sert düşüşe sebep oldu. Akaryakıt dağıtım şirketi Türkiye Petrolleri’nin Satış Direktörü Şakir Memikoğlu, sektördeki gelişmeleri Enerji Günlüğü’ne değerlendirdi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşü nasıl yorumluyorsunuz?

Dünyada petrol fiyatını üretici ülkelerin üretim miktarı ve genel enerji talebi belirliyor. Talebin en önemli kaynaklarından biri üretim devi olan Çin’di. Korona virüsle beraber yaşanan gelişmeler, küresel anlamda büyümenin yavaşlayacağı bir döneme girdiğimize işaret ediyordu. Virüsün dünya genelinde iyice yayılmasıyla artık enerji talebinin düştüğü bir döneme girdik. Ham petrol fiyatları zaten oldukça gerilemişti, bu süreçle birlikte ise tarihi bir rekor kırdı. En başta bizim gibi enerjiyi dışarıdan alan ülkeler için, dış ticaret açısından yararlı bir gelişme gibi görünse de, tüm dünyayla birlikte biz de durgun ve hatta küçülen ekonomiyle yüzleşmek durumunda kaldık.

Korona virüs salgınına karşı akaryakıt sektöründe ne tür önlemler alınmıştı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne karşı biz de Türkiye Petrolleri olarak hem istasyonlarımızda hem de tesislerimizde çeşitli önlemler aldık. İstasyonlarımız, normal şartlarda gün içinde yüzlerce müşteriyi ağırlayan hizmet noktalarımız. Buralarda hem çalışanlarımızın ve dolaylı yoldan ailelerinin hem de müşterilerimizin sağlığını gözetmek durumundayız. Bu nedenle istasyonlarımızda düzenli olarak dezenfektan işlemleri uyguluyoruz. Market camlarımıza Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarının yer aldığı bilgilendirici afişlerimiz asıldı. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sosyal mesafeye dikkat etmesi için istasyonlarımızdaki alanların tamamına 1,5 metre arayla yer çizgileri uygulandı. Müşterilerimizi marketlerimizde, İçişleri Bakanlığı’nın da yönlendirmesi doğrultusunda, 10 m2’ye bir kişi düşecek şekilde ağırlıyoruz.

Tesislerinizde süreç nasıl ilerliyor?

Tesisler ayağında ilk andan itibaren bir dizi önlem alındı. Kırıkkale, Hatay, Ambarlı, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da yer alan toplam sekiz tesisimizden bayilere sevkiyatların olması, dolayısıyla olası olumsuz bir durumda hem istasyonların hem de binlerce kişinin etkilenme riskine karşılık ilk andan itibaren bu tesislerimizde “Korona Virüs nedir? Nasıl bulaşır? Etkileri ve belirtileri nelerdir? Korunmak için neler yapılmalıdır?” konularını içeren bir eğitim sunumu hazırladık. Tesis çalışanlarımıza iş yeri hekimlerince bu konuda eğitim verilmesini sağladık. Bunun yanında limanda çalışacak tüm personele eldiven ve virüs korumalı (N95/FFP3 tip) maskeler temin ettik, liman üzerindeki noktalara ve tesis idari binalarına dezenfektan sıvılar koyduk. Sağlık Bakanlığı’nın korona virüs kapsamında hazırlamış olduğu bilgilendirme afişlerini ise, çalışanların görebileceği yerlere asarak çalışanların her an, riski akıllarında tutarak buna göre alınan önlemlere uymalarını sağladık. Bu arada olabildiğince büyük sayıda genel müdürlük çalışanımızı da evden çalışma sistemine geçirerek bu süreçte evlerinden çıkmamalarını sağladık. 

turkiye-petrolleri-satis-direktoru-sakir-memikoglu.jpg

Elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarına nasıl hazırlanıyorsunuz?

Tüm dünyada hızla artan elektrikli araç üretim ve talebinin ülkemizde de hızlı bir artış göstereceğini öngörmüş, bu nedenle geçtiğimiz yıl istasyonlarımızda elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya başlamıştık. Şu an için Türkiye genelinde onlarca istasyonumuzda elektrikli araç şarj noktası mevcut. Yerli otomobilin lansmanıyla birlikte elektrikli araç sahiplerinin yolculuklarını kolaylaştırma hedefi ile biz de yatırımlarımızı arttırıyor ve bu yıl daha fazla istasyonumuzda elektrikli araçlar için şarj noktası kurmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda tüm Türkiye’ye eşzamanlı ulaşabilmek adına, bu konuda alanında öncü firmalar ile anlaşarak daha fazla istasyonumuzda elektrikli araç sahiplerini ağırlamak ve onlara kesintisiz hizmet sunmak için kolları sıvadık.

TP olarak 2020 yılı için hedefleriniz nelerdir?

2020 yılı akaryakıt sektörü için önemli bir yıl. İstasyonların 5 yıllık anlaşmaları bitiyor ve tabiri caizse kartlar yeniden dağıtılıyor. Bu nedenle, oyuna hazır olmak bizim için çok önemliydi. Geçtiğimiz yıl, bu yılın önemini bilerek bazı radikal yenilikler ortaya koyduk. Bu nedenle geçtiğimiz yıl itibariyle şirket operasyonu olan istasyonlarımızı hayata geçirdik. DOCO ve İş Geliştirme Direktörlüğü, başında bulunduğum Satış Direktörlüğü bünyesine katıldı ve arka arkaya İstanbul’un Ataşehir ve Bağdat Caddesi gibi önemli noktalarında kendi istasyon işletmelerimizi açtık. Bunları Körfez, Ankara ve çok yakında hizmete girecek olan Bodrum istasyonlarımız takip etti. İşletmelerini üstlendiğimiz bu istasyonlar ile amacımız müşterimizi mutlu eden konsepti belirlemekti; market, WC ve yıkama alanları konusunda yüksek standartta hizmeti oturtup bunları diğer istasyonlarımıza hızla yayabilmek. Biz 2019’un son, 2020 yılının ise ilk çeyreğini, bu istasyonlarımızı günümüz müşteri beklentilerini karşılamaya yönelik alt yapı ve servis çeşitliliğine sahip çekim noktaları haline dönüştürmekle geçirdik. Önümüzdeki dönemde ise istasyonlarımızı geliştiriyor ve ağımızı genişletiliyor olacağız.

TP Mobil uygulamasından bahseder misiniz?

Tüm uygulama marketleri üzerinden indirilebilen mobil uygulamamızı mümkün olduğunca çok kişiye tanıtmak ve sektördeki emsallerinin çok daha ötesinde planlanan özellikleriyle müşterilerimize maksimum fayda sağlamak derdindeyiz. TP Mobil ile sürücüler, araçtan inmeden ödeme yapabilecek, uygulama içerisinde onları bekleyen anında indirim ve sürpriz ayrıcalıklardan faydalanabilecek. Tamamen müşteri memnuniyeti odaklı geliştirilen TP Mobil, gelecek dönemlerde farklı alanlardaki iş birlikleri ile kullanıcılarına birçok özel avantaj da sunacak. İstasyonlara yol tarifi sunması, kullanıcıların araç ve yakıt tiplerini tanımlayarak yanlış yakıt dolum riskinin önüne geçmesi ve yakında lansmanı yapılacak daha pek çok yenilik ile TP Mobil, yalnızca araç sürücülerinin değil, araç kullanmayanların dahi yeni yol arkadaşı olacak.

Yaprak AKTAŞ - Enerji Günlüğü / ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler