1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP Petrol Dağıtım'a 222 milyon dolar kredi

TP Petrol Dağıtım'a 222 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - TP Petrol Dağıtım AŞ’yi özelleştirmeden satın alan Zülfikarlar Holding, bu satın almayı tamamlamak ve Şirket'in mali yapısını...

TP Petrol Dağıtım'a 222 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - TP Petrol Dağıtım AŞ’yi özelleştirmeden satın alan Zülfikarlar Holding, bu satın almayı tamamlamak ve Şirket'in mali yapısını güçlendirmek için 222 milyon dolar kredi sağladı.  

Geçtiğimiz yıl yapılan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ özelleştirme ihalesini kazanan Zülfikarlar Holding, Türkiye İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) oluşan konsorsiyum ile kredi anlaşması imzaladı. 

Toplam 222 milyon dolarlık kredinin 92 milyon dolarlık bölümü TP Petrol Dağıtım AŞ’nin devralma işlemlerini tamamlamak amacıyla satın alma kredisi olarak EBRD, İş Bankası ve TSKB’den kullanıldı. İş Bankası ve TSKB’den sağlanan 130 milyon dolarlık bölüm aynı şirketin mali yapısının güçlendirilmesi amacıyla kullanılacak. 

Zülfikarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsfendiyar Zülfikari konuya ilişkin açıklamasında “Bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde sürdürülebilir büyümeye ve daha fazla katma değer yaratmaya yönelik hedeflerin peşinden yürüdük. Bugün de ileriye dönük iddialı yatırım projelerimiz ve büyüme hedeflerimiz bulunuyor. Bunları bundan sonraki günlerde adım adım sizlerle paylaşıyor olacağız. Nitekim bugün burada imza attığımız kredi bu büyüme adımlarından birini oluşturuyor” dedi. 

BİLGİÇ: TP PETROL SATIŞI MİHENK TAŞI

Törende konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç de “Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin özelleştirilmesi görece az sayıda gerçekleşen satın alım ve birleşme işleminin bulunduğu akaryakıt sektöründe oldukça önemli bir mihenk taşıdır” dedi. TSKB Genel Müdürü Suat İnce de, “Zülfikarlar Holding’in Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun geçen yıl onay verdiği Türkiye Petrolleri’nin satın alma sürecini, imzalarını attığımız kredi anlaşmasıyla hayata geçiriyoruz. Türkiye İş Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve TSKB tarafından sağlanan finansmanın projenin tüm paydaşları ve Türkiye ekonomisi için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)  Ülke Müdürü Arvid Tuerkner ise “İki akaryakıt dağıtıcısı şirketin güçlerinin birleşmesi rekabeti artıracak ve sonuçta tüketicinin yararına olacaktır” diye konuştu. 

TURKUAZ PETROL 

Zülfikarlar Holding’in temelleri, 1942 yılında kimyevi maddeler ticaretiyle faaliyetleriyle atıldı. Grup bugün akaryakıt dağıtım, enerji, kimya ve finans sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Zülfikarlar Holding akaryakıt dağıtım sektöründe Türkiye Petrolleri ve Turkuaz Petrol, yenilenebilir enerji sektöründe Tesla Enerji, kimya sektöründe Zülfikarlar Kimyevi ve Akça, finans sektöründe Akdeniz Faktoring markası ile faaliyet gösteriyor.  

Türkiye Petrolleri ve Turkuaz Petrol 700’ü aşkın petrol istasyonu ile halen 100’e yakın dağıtım firması bulunan sektörde 6’ıncı sırada yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler