1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO, 2 ruhsata 2 yıl daha süre uzatımı istedi

TPAO, 2 ruhsata 2 yıl daha süre uzatımı istedi

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Erzurum ve Muş sınırlarındaki iki adet petrol arama ruhsatına iki yıllık uzatma talep etti.TPAO,...

TPAO, 2 ruhsata 2 yıl daha süre uzatımı istedi

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Erzurum ve Muş sınırlarındaki iki adet petrol arama ruhsatına iki yıllık uzatma talep etti.

TPAO, 8 No'lu Ağrı Petrol Bölgesi Sahası'ndaki Erzurum ve Muş sınırları içinde yer alan AR/TPO/4253, 4254 işaretli sahalardaki arama ruhsatının süresininuzatılmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren Bakanlar Kurulu, söz konusu ruhsatların daha önce uzatılmış sürelerinin sona ereceği 11 Şubat 2013 tarihinden itibaren iki yıllığına uzatılmasını kararlaştırdı. Ancak uzatma talebi, her biri ruhsat sahasında, yeni verilen süre içerisinde birer adet arama kuyusu açılmasını şart koşuyor. Söz konusu kuyuların açılmaması halinde TPAO'nun teminatı Hazine'ye aktarılacak.

SİİRT'TE ACELE EL KOYMA TALEBİ

Bu arada TPAO 10 No'lu Siirt Petrol Bölgesi’nde sahip bulunduğu ARİ/TPO/778 hak sıra No'lu işletme ruhsat sahası içerisinde yer alan AP2 Üretim İstasyonu ile 3TP2 Üretim İstasyonu arası enerji nakil hattı, yeraltı boru hattı ve Pilon yeri için gerekli arazinin kamulaştırılmasını talep etti. Söz konusu talep, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Batman 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı alınan Batman Merkez Recepler Köyü sınırları içerisindeki 304 no.lu parselin 7.134,94 m²’lik kısmını kapsıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler