1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Adıyaman’da petrol arayacak  

TPAO Adıyaman’da petrol arayacak  

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Çıralık kuyusu ve ardından da 6 kuyu daha açarak petrol arayacak. 

TPAO Adıyaman’da petrol arayacak  

Enerji Günlüğü – Adıyaman’ın Kahta ilçesi sınırları içinde toplam 7 adet sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak. Sondaj kuyuları için TPAO, 70 milyon TL yatırım yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman ili, Kahta ilçesi sınırları içinde ARI/TPO/K/M41-A ruhsat numaralı sahada, tespit kuyuları açarak petrol aranacak. Gerçekleştirilecek olan Projenin bedelinin 70 milyon lirayı aşması bekleniyor. 

Projede 14 bin m2’den fazla alana sahip sondaj lokasyonu içerisinde petrol arama için Çıralık kuyusu açılacak. Çıralık kuyusuna ilaveten ilerleyen dönemlerde petrol arama için belirlenen 6 adet lokasyonda sondaj kuyuları açılacak.

Döner (Rotary) Sondaj tekniği kullanılacak sondaj çalışması kapsamında üretim değil, sadece tespit yapılacak. Ham Petrolün Rezerv ve kalitesine göre üretim kuyusu açılıp açılmayacağı konusunda karar verilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler