1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Batıraman sahasındaki kuyuları kapattı

TPAO Batıraman sahasındaki kuyuları kapattı

Enerji Günlüğü - TPAO, petrol ithalinin üretimden daha ucuz olması nedeniyle Batman'da bulunan Batıraman sahasındaki bazı kuyuları devre dışı bıraktı.Petrol...

TPAO Batıraman sahasındaki kuyuları kapattı

Enerji Günlüğü - TPAO, petrol ithalinin üretimden daha ucuz olması nedeniyle Batman'da bulunan Batıraman sahasındaki bazı kuyuları devre dışı bıraktı.

Petrol fiyatlarının düşmesi sonucu TPAO Batıramandaki bazı kuyuları devre dışı bıraktı. Kuyularda çalışan 850 işçinin büyük bölümünün işlerini kaybedebileceği belirtiliyor.

TPAO. ile TPIC arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda her iki şirket yöneticilerinin birbirlerine savaş açtıkları iddia edilirken 3 ay önce kurulan TPOCS (Turkhish Petroleum Oil Corparatıon S.) şirketi TPIC’in görevini üstlendi.

Bölgemizdeki çeşitli sahalarda sondaj yapan ve ülke genelinde 850 kişiyi istihdam eden TPIC’e TPAO’dan uyarı geldi ve TPAO kulelerini istedi.

Kurumlar arasındaki savaşı delillere dayandırmak isteyen TPAO, petrol fiyatlarındaki düşüşü göstererek petrol aramalarını durdurduğunu, maliyet artışı nedeniyle günlük 10-20 varil arasında üretim yapılan Batıramandaki kuyuları kapattı.

Bu gelişmeler üzerine TPIC’te çalışan 850 işçiden büyük bir kısmının işlerini kaybedeceği ifade edilirken çalışanlardan en az 300’ünün Batmanlı olduğu ve kulelerin yatırılmasıyla bu kadar kişinin işsiz kalacağı ifade edildi.

Petrol ithalinin üretimden daha ucuz olması nedeniyle TPAO’nun kulelerini istemesi gerilimin artmasına neden olurken sorunun çözülmemesi halinde yüzlerce petrol işçisinin işsiz kalacağı açıklandı.

TPAO Müteahhit elemanları, işyerlerini terk etmeyeceklerini belirttiler. AP-2 ve Kozluk Arıkan-1 Petrol kuyularında bekleyen işçiler, işyerlerini terk etmeme kararı aldıklarını belirttiler.

Kaynak: Batman gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler