1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Diyarbakır’da 2 MW’lık doğal gaz santrali kuracak

TPAO Diyarbakır’da 2 MW’lık doğal gaz santrali kuracak

TPAO, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Güney Hazro-2 ve Güney Hazro-3 kuyularından ürettiği gazları yakıt olarak kullanacağı 2 MW’lık Doğalgazdan Elektrik Üretim Tesisi kuracak.

TPAO Diyarbakır’da 2 MW’lık doğal gaz santrali kuracak

Enerji Günlüğü - TPAO, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Güney Hazro-2 ve Güney Hazro-3 kuyularından ürettiği gazları yakıt olarak kullanacağı 2 MW’lık Doğalgazdan Elektrik Üretim Tesisi kuracak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ( TPAO ) tarafından Diyarbakır İli, Hazro İlçesi, Varınca petrol sahası içerisinde, Varınca üretim depolama istasyonu ve 2 MW kurulu gücünde Doğalgazdan Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

7 milyon lira değerindeki proje kapsamında petrol depolama için çeşitli ebatlarda farklı amaçlar için toplam 7 adet tank kurulması yanında, doğal gaz tesisi için 2 adet 600 kapasiteli kondensat tankı kurulacak. Doğalgazdan Elektrik Üretim Tesisi için 2 adet jeneratör kullanılacak olup 2 MW gücünde elektrik enerjisi üretilecek.

Ayrıca Güney Hazro-2 (GH-2) ve Güney Hazro-3 (GH-3) kuyularından günlük ortalama 15.000 Sm3 gaz ve 150 varil kondensat üretimi yapılacak. Toplam depolama kapasitesi 1.812,6 m3 olacak. Güney Hazro-2 ve Güney Hazro-3 kuyularından üretimin ise günlük ortalama 15.000 Sm3 gaz ve 150 varil kondensat olması bekleniyor. Üretilen bu gaz söz konusu 2 MW kurulu gücündeki elektrik üretim santralinde kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler