1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Diyarbakır'da üç yerde petrol arayacak

TPAO Diyarbakır'da üç yerde petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TPAO, Diyarbakır'ın Ergani ve Merkez ilçelerinde üç ayrı ruhsatlı alan içinde petrol tespiti için sondaj çalışmaları yapacak.Türkiye...

TPAO Diyarbakır'da üç yerde petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TPAO, Diyarbakır'ın Ergani ve Merkez ilçelerinde üç ayrı ruhsatlı alan içinde petrol tespiti için sondaj çalışmaları yapacak.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tarafından, Diyarbakır ili, Ergani İlçesi, Doğanköy mahallesi mevkiinde AR/TPO/K/L43-c4 Ruhsat no‘lu 12572 ha’lık ruhsatlı alan içerisinde,  Merkez İlçesi, Gözalan mahallesi Mevkiinde ARİ/TPO/K/L44-d4–3 Ruhsat numaralı 7388 ha’lık ruhsatlı alan içerisinde;  Merkez İlçesi, Bostanpınar Köyü Mevkii’nde ARİ/TPO/K/L44-C3–2 Ruhsat no‘lu 14.402 ha’lık ruhsatlı alan içerisinde; petrol aranması planlanıyor. 

Her birinin maliyeti 9.000.000 TL olarak hesaplanan projelerde arama tekniği olarak Döner (Rotary) Sondaj tekniği kullanılacak.

Belirlenen noktalarda Sondaj sondaj çalışmalarının sonuç vermemesi durumunda ruhsat (ÇED) alanı içerisinde kalacak şekilde başka noktalarda’da sondaj çalışmaları için Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gerekli başvurular yapılacak. Faaliyetler, bir tespit sondajı faaliyetleri olduğundan faaliyetler kapsamında üretim söz konusu olmayacak.

Her bir sondaj için Diyarbakır Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler